Rosé aan Zee 2005 - Perswijn
Achtergrond & Interviews

Rosé aan Zee 2005

Op zaterdag 11 en zondag 12 juni 2005 vindt in Scheveningen al weer voor de derde keer het jaarlijkse roséfestival plaats. Meer dan 100 verschillende rosé’s kunnen hier worden geproefd. De vorige edities van dit evenement trokken in die twee dagen over de 500 bezoekers. Vanwege de overweldigende belangstelling moesten we vele liefhebbers teleurstellen. Ook de horeca, wijnhandel en pers waren in ruime mate aanwezig om dit unieke evenement mee te maken. Want waar zijn in één dag zoveel rosé’s te proeven en te drinken en kan men een eigen lievelingsrosé uitkiezen?

Rosé aan Zee wordt georganiseerd door uitgeverij de Wijnpers, waaronder het wijntijdschrift Perswijn en de restaurantgids GaultMillau Nederland valt. Met een oplage van 13.000 is Perswijn het grootste wijntijdschrift van de Benelux.

Rosé is duidelijk geen hype maar een doorlopende trend, met een forse stijging van de verkoop in 2004. In Perswijn nummer vier, dat eind juni 2005 uitkomt, wordt dan ook veel aandacht gegeven aan rosé’s en aan Rosé aan Zee. In dit nummer vindt u uitgebreide proefnotities van veel verschillende rosé’s, een verslag van het festijn en recepten van gerechten in combinatie met rosé.

Datum en openingstijden : 11-12 juni 2005 van 16.00 uur – 21.00 uur
Entrée : € 37,50, inclusief strandmaaltijd
Haagsche Courant Actieprijs : € 29,50
Locatie : Oase Beachclub, Noorderstrand, Zwartepad te Scheveningen
Informatie locatie : www.oase-scheveningen.nl

Voor een speciaal hotelarrangement met kaart voor Rosé aan Zee. Kijk op deze linkMaak er een Rosé weekend van!

In Oase Beachclub kan, als het weer het toelaat, buiten geproefd en gegeten worden. De kwaliteit van rosé is de afgelopen jaren fors gestegen. De Franse rosé’s op de proeverij hebben geduchte concurrentie uit de andere rosé producerende landen zoals bijvoorbeeld Spanje, Italië en Zuid-Afrika. Dit jaar zullen we naast de reguliere fles ook meer andere verpakkingen zien. Halve flesjes zijn handig, ook op strand of op evenementen. Misschien zien we zelfs plastic flessen (PET) of een schroefdop. Geen kurkentrekkers meer op het strand en met de picknick! Rosé wordt ook steeds meer voor jong én oud. Dit jaar zal ook de oudere generatie rosé ontdekken.

Naar verwachting zal op dit gebied in de komende jaren een verdere smaakontwikkeling plaatsvinden in de richting van drogere rosé’s met een meer fruitig en kruidig karakter. U, als bezoeker, kunt uw eigen stijl kiezen. Net als vorig jaar komt er ook nu weer een roséwedstrijd op het strand, waar het aanwezige publiek zijn of haar BESTE ROSÉ kan kiezen. Het panel doet daar verslag van in Perswijn nummer 4.

Reageer op dit item