Bijzondere proeverij Saint-Emilion op 14 september in The Grand - Perswijn
Achtergrond & Interviews

Bijzondere proeverij Saint-Emilion op 14 september in The Grand

Op dinsdag 14 september organiseert Perswijn een unieke proeverij van wijnen uit de Saint-Emilion, in samenwerking met de Union des Grands Crus Classé’s de Saint-Emilion. De producenten zullen op die dag de wijnen van de jaargang 2001 presenteren. Een meer dan interessant jaar, dat onterecht in de schaduw staat van het machtige 2000.

U kunt zich niet meer aanmelden voor dit evenement.

De club van Grands Crus Classé’s bestaat uit de beste producenten met deze aanduiding. Er wordt gewerkt met een strenge ballotage, waarin wordt gekeken of kanperswijnen voldoen aan de gemeenschappelijk geformuleerde kwaliteitseisen. Op dit moment zijn er verschillende producenten die tot dit exclusieve gezelschap willen toetreden, maar niet worden toegelaten. Gezamelijk wordt gewerkt aan een verbetering van de kwaliteit van de wijnen en de promotie van de Saint-Emilions van deze bijzondere club. Als voorproefje op deze proeverij zal in het volgende nummer van Perswijn dezelfde serie wijnen worden geproefd die straks op tafel staat. Een unieke serie, die het mogelijk maakt een indruk te krijgen van het werk van deze châteaux en tegelijk ook van de jaargang 2001 in Saint-Émilion.

Op de proeverij zullen de wijnen te proeven zijn van de volgende châteaux, allemaal Grand Cru Classé van Saint-Emilion:
Berliquet
Canon La Gaffelière
Chauvin
Dassault
Faurie de Souchard
Fonplégade
Fonroque
Franc-Mayne
Grand Mayne
Grand Pontet
Guadet Saint-Julien
Haut Sarpe
La Dominique
La Serre
La Tour du Pin Figeac
La Tour Figeac
Larcis-Ducasse
Larmande
Laroque
Laroze
Moulin du Cadet
Pavie Macquin

Gegevens proeverij
Plaats: Hotel The Grand, Amsterdam
Datum & tijd: dinsdag 14 september, 17.00 tot 20.00 u.
Toegangsprijs: € 12,50; abonnees van Perswijn betalen € 9,50, ook voor de eerste introducé.
Voor wijnhandel, importeurs, pers en restaurateurs bestaat de mogelijkheid om op uitnodiging te proeven van 14.00 tot 16.00 u.

Reageer op dit item