Silvio Berlusconi nu ook in de wijn - Perswijn
Achtergrond & Interviews

Silvio Berlusconi nu ook in de wijn

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft een nieuwe activiteit toegevoegd aan zijn al vrij bijzondere serie bedrijven: het maken van wijn. Logisch, zult u zeggen, anders zouden jullie er niet over berichten. Natuurlijk niet, gelijk heeft u. En tsja, zo bijzonder is het in Italië al helemaal niet om als notabele een leuk wijngoed aan te schaffen. De familie Agnelli -van Fiat, u weet wel- had Château Margaux, bijvoorbeeld -inmiddels overigens te koop, dus mocht u interesse hebben…
Maar we wilden u dit nieuws toch niet onthouden. Silvio Berlusconi is wat bescheidener dan de Turijnse familie van automagnaten. Hij heeft bij zijn nieuwe activiteit gekozen voor Brunello di Montalcino. De premier en mediatycoon nam het Castello della Velona over van een Romeinse projectontwikkelaar. Op het landgoed bevindt zich een hotel annex wijnhuis waar naast Brunello ook Rosso di Montalcino wordt geproduceerd. Ongeveer eenderde van het oppervlak van de bezitting, in totaal 15 hectare groot, is met wijnstokken beplant. Dit gebeurde een paar jaar geleden, dus de stokken zijn nog jong. De jaargang 2002 is de eerste die straks op de markt zal komen. De totale productie moet in de toekomst op zo’n 30.000 flessen per jaar komen te liggen.

Reageer op dit item