Hij is politicoloog en hij werkte voorheen bij Delta Lloyd als business manager. Maar, hij dacht in die business niet gelukkig oud te worden, en wijn fascineerde.
Dus startte hij in 2010 een wijnimportbedrijf, ambitieus genaamd Haasdijk Wine Group, dat later als handelsnaam De Champagnist kreeg, en werd hij Vinoloog aan de Wijnacademie. Ik heb het over Mark Haasdijk. En ook al verkoopt hij tegenwoordig wijnen uit vele delen van Frankrijk, champagne is zijn specialisme, zoals de naam aangeeft.
Misschien ook iets voor u
Meer blends graag
Afgelopen week zat ik te schrijven aan een artikel voor #8 over de Agulhas Wine Triangle, een club van producenten...
Borrelpraat: het huisaperitief
De rubriek over dranken die de eetlust opwekken en gesprekken op gang brengen Deze keer: het huisaperitief Door Thijs Akkerman...
Champagne verandert
In de jaren dat ik me met de Champagne bezighoud, is de streek enorm veranderd. En zeker ten goede, waardoor...
Aan tafel: rode biet & kabeljauw
In de rubriek Aan Tafel van Perswijn 7-2025 kiest sommelier Gauthier Cauwels, van Restaurant De Nieuwe Winkel in Nijmegen, de wijnen bij twee...
Borrelpraat – aperitivo bitter en amaro
De rubriek over dranken die de eetlust opwekken en gesprekken op gang brengen Deze keer: aperitivo bitter en amaro Door...
Champagne boeit, meer dan ooit
Op 29 september aanstaande staat PERSWIJN Tour de Champagne weer op de agenda van vele wijnliefhebbers. Dat is altijd een...




