Danny Gonzalez verlaat Wereldmuseum - Perswijn
Nieuws

Danny Gonzalez verlaat Wereldmuseum

In een persverklaring hebben Danny Gonzalez en het Wereldmuseum laten weten dat Gonzalez per 1 januari 2013 zijn functie als hoofd horeca die hij combineerde met de functie maître-sommelier van Het Restaurant Wereldmuseum niet langer zal uitoefenen.
“In goed overleg met de museumdirectie is dit zojuist overeengekomen. Gonzalez heeft Het Restaurant vanaf de opening in 2009 geleid. De afgelopen jaren zijn buitengewoon succesvol geweest voor zowel het Wereldmuseum als Danny zelf.

Het Restaurant is inmiddels terug te vinden op nummer 53 in de Lekker en is in het bezit van 16 punten GaultMillau. Laatstgenoemde organisatie benoemde Gonzalez in 2012 met de titel ‘Gastheer van het jaar 2012’. Onlangs werd het wijnbeleid  van Het Restaurant door Grootspraak bekroond met de titel ‘ Wijnrestaurant  van het jaar 2013’  en kreeg het als 2e restaurant in Zuid-Holland 5 trosjes voor haar wijnkaart.”

Gonzalez: “Ik kan er niet te diep op ingaan, maar mijn vertrek heeft te maken met een verschil van inzicht over de gang van zaken tussen mij en de directeur van het museum.” Dat is opmerkelijk, omdat Gonzalez er mede verantwoordelijk voor is dat het restaurant er uitstekend voor staat. “Ik werk met 38 man personeel en die laat je niet zomaar in de steek, na alles wat je samen hebt opgebouwd. Uiteindelijk hebben we een schikking getroffen, waarbij is besloten dat ik per 1 januari vertrek. Het gaat me vreselijk aan het hart, maar er was geen andere oplossing mogelijk, daar was geen ruimte voor.”

Wat hij nu gaat doen, is nog onbekend. “Ik heb door deze schikking tijd voor een goede vakantie, waarin ik ga nadenken over wat het ik ga doen. Dat kan alles zijn, van een eigen restaurant tot een mooie uitdaging elders, bijvoorbeeld in een hotel.” We wachten met spanning af en wensen Danny Gonzalez veel succes.

Reageer op dit item

nl Nederlands