Recept: Bacalhau à Brás - Perswijn
AdvertorialEten & Drinken

Recept: Bacalhau à Brás

Dit recept voor kabeljauw met eieren en aardappelen is een van de meest gewaardeerde recepten van de Portugezen. Tegelijkertijd is het ook een van de makkelijkste en snelste om te maken. Je kunt de kabeljauw ook vervangen door een andere versnipperde vis of kip. Het smaakt altijd goed. Heerlijk met een frisse en elegante witte wijn als Quinta da Lagoalva Grande Reserva Fernão Pires 2021 van Quinta da Lagoalva.

 

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 800 gr aardappelen
  • 450 gr kabeljauw
  • 1 grote ui, geschild en in halve manen gesneden
  • 4 tenen knoflook, geschild en fijngehakt
  • laurierblad
  • 6 eieren, geklopt
  • 20 gr verse peterselie
  • 12 zwarte olijven
  • peper en zout
  • 1 liter olie om in te bakken
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in heel dunne staafjes. Week ze ongeveer een half uur in water om overtollige gom te verwijderen.
  2. Verwijder ondertussen het vel en de graten van de kabeljauw en versnipper hem met je handen.
  3. Giet de aardappelen af en droog ze goed met een handdoek of keukenpapier. Bak ze in voorverwarmde olie.
  4. Verhit ondertussen in een andere pan de olie en fruit de ui, knoflook en laurierblad.
  5. Voeg, zodra de ui en knoflook zacht zijn geworden, de versnipperde kabeljauw toe en dek de koekenpan af.
  6. Smoor de kabeljauw op laag vuur totdat deze wit wordt.
  7. Verwijder het laurierblad en schep de gebakken aardappelen erdoor.
  8. Klop de eieren los en roer ze in het mengsel. Laat de eieren niet te veel koken en uitdrogen. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Bestrooi voor het serveren met gehakte peterselie en garneer met olijven.

Saúde e bom apetite!

Recept: Quinta da Lagoalva

Reageer op dit item

nl Nederlands