Aan tafel: boerenkool deluxe & zeeduivel met ingelegde citroen - Perswijn
Aan tafel recepten: zeeduivel
Eten & Drinken

Aan tafel: boerenkool deluxe & zeeduivel met ingelegde citroen

In de rubriek Aan Tafel van Perswijn 2-2025 draait het deze keer om twee verrassende gerechten. Sommelier Sabas Joosten van restaurant Sinck in Amsterdam selecteerde drie wijnen die de smaken perfect aanvullen.

Het eerste gerecht is krokant gebakken boerenkool met een saus van wei, krokante kappertjes, verse bieslook en een romige quenelle van hangop. Het tweede gerecht is een in de pan gebakken zeeduivel met saffraanrisotto, gegrilde citroen en een rijke beurre blanc.

De receptuur is van Chef Daan Ruijs – je vindt beide recepten op perswijn.nl/recepten.

Benieuwd welke wijnen Sabas hierbij koos en wat het proefpanel er – blind! – van vond? Ontdek het in Perswijn 2-2025 of online via de link hierboven.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrieven en ontvang uitnodigingen voor wijnproeverijen, wijntips, het laatste wijnnieuws en onze flesaanvraag.

Bij inschrijving ontvangt u gratis het e-book van Lars Daniëls MV over terroir. Meer dan 20.000 wijnliefhebbers en 900 importeurs ontvangen onze nieuwsbrief.

Zijn uw gegevens veranderd? Schrijf u met uw oude e-mailadres opnieuw in en u krijgt de mogelijkheid om uw gegevens aan te passen.

Reageer op dit item

nl Nederlands