Wijnmaken in Nederland: Wijngaard Het Hamerstuk (deel 1) - Perswijn
Reportages & ReizenVideo

Wijnmaken in Nederland: Wijngaard Het Hamerstuk (deel 1)

Hoe wordt wijn gemaakt in Nederland? Volg de serie ‘Wijnmaken in Nederland’. In april 2020 hebben Aukje Reinerman en Bernd Wondergem op het door hen aangekocht perceel met de naam ‘Het Hamerstuk’ druiven aangeplant. We volgend hen vanaf dat moment op de voet in dit geweldige avontuur met afwisselend tegenvallers en meevallers. 

Juni 2020, het eerste jaar

Bij wijngaard Het Hamerstuk in Lent, Nijmegen zijn de eerste druivenstokken in het voorjaar van 2020 aangeplant. Waarom is gekozen voor juist deze druivenrassen? Welke onderstok is gekozen. Is het klimaat hier wel geschikt voor druiventeelt? Kun je wel druiven telen op deze kleigrond? Hoe overleven de druiven de winter? Werken jullie biologisch? Allemaal vragen die we stellen aan Bernd Wondergem, wijnmaker in de dop. Volg samen met ons het hele proces van wijn maken in Nederland.

Presentatie: Gerard Reijmer
Video: Henk Braam

Reageer op dit item

nl Nederlands