Extra seminartickets voor PERSWIJN proeverij Barolo and friends - Perswijn
Nieuws

Extra seminartickets voor PERSWIJN proeverij Barolo and friends

We hebben extra seminartickets vrijgemaakt voor PERSWIJN proeverij Barolo and friends. Voor professionals is er dus meer kans een seminar van Lars Daniëls MV bij te wonen. Als u geen wijnprofessional bent, is er dit keer geen seminar maar u bent van harte welkom in de avond van 18:00 – 20:30 uur.

Piemonte staat bekend om zijn authentieke wijnen gemaakt van inheemse druiven. Er zijn zeker zo’n 34 verschillende soorten druiven die de wijnen uit dit gebied uniek en van hoge kwaliteit maken. Naast de eigenzinnige en karaktervolle Barolo vindt u ook zeer lokale specialiteiten door gepassioneerde wijnmakers geproduceerd. Niet voor niets is het wijngaardlandschap van Piemonte in 2014 opgenomen in de Unesco Werelderfgoedlijst. Al sinds de 5de eeuw voor Christus wordt hier wijn gemaakt. En die eeuwenlange kennis en ervaring proeft u!

Maandag 31 oktober 2022 maken diverse Piemontese wijnmakers 150 wijnen voor u open om te proeven. Enkele van deze wijnen zijn nog niet in Nederland verkrijgbaar. Een unieke kans om Piemonte in al zijn diversiteit te ontdekken. Bekijk hier de lijst met aanwezige wijnhuizen.

Voor meer informatie over de Piemontese wijnen kunt u kijken op: www.ivinidelpiemonte.com

Bezoek aan dit evenement wordt geaccrediteerd door de Wijnacademie met 1PE-punt voor registervinologen.

Professionals programma:

Maandag 31 oktober 2022

13:00 – 14:00 uur: seminar 1 door Lars Daniëls MV (€25 borg)

Seminar 1: DIVERSITY
Diversity doesn’t sell, hoor je weleens. Daar heeft Piemonte geen last van. Het imago wordt bepaald door Barolo, Barbaresco en Nebbiolo, en dat werkt heel goed. Maar Piemonte is zo veel meer dan dat. Het heeft een keur aan lokale druivenrassen, bijzondere herkomstgebieden en typische wijnen. Van spumante tot stevig rood, van freisa tot moscato en van de Valli Ossolane tot Barolo, van alles komt aan bod in deze eerste seminar tijdens Barolo & Friends 2022, onder leiding van Magister Vini Lars Daniëls.

14:00 – 17:00 uur: doorlopende proeverij voor wijnprofessionals (gratis)

15:00 – 16:00 uur: seminar 2 door Lars Daniëls MV  (€ 25 p.p. borg)

Seminar 2: TRADITION
Het tweede seminar is opgebouwd rondom de traditionele druivenrassen barbera en nebbiolo. Dit zijn de bekendste variëteiten van Piemonte en ze geven de beroemdste wijnen, zoals Nizza en Barolo. Hun wijnen zijn evenwel heel verschillend. Barbera heeft doorgaans veel meer kleur en minder tannine dan Nebbiolo, die door zijn tannine, alcohol en zuren zo goed kan ouderen. Maar ook onderling kunnen de wijnen flink verschillen, zoals Roero en Barolo. U gaat het allemaal ervaren, onder leiding van Magister Vini Lars Daniëls.

Locatie: Amstel Hotel, Professor Tulpplein 1, 1018 GX Amsterdam

Reserveer uw ticket

Voor het seminar betaalt u een borg van €25 die u terugkrijgt na aanwezigheid bij het seminar.

Onder wijnprofessionals verstaan wij mensen die fulltime werkzaam zijn in de wijnsector. Bent u dat niet, dan bent u uitsluitend op het consumententijdslot welkom. Dan kunnen de wijnprofessionals in alle rust hun werk doen.

Op het evenement zijn onze algemene voorwaarden en privacy policy van toepassing. Vooraf reserveren verplicht.

 

Consumentenprogramma:

Maandag 31 oktober 2022

18:00 – 20:30 uur: doorlopende proeverij voor consumenten (€ 10,00 p.p.)

Locatie: Amstel Hotel, Professor Tulpplein 1, 1018 GX Amsterdam

Reserveer uw ticket

 

Reageer op dit item

nl Nederlands