PERSWIJN #2 komt 14 maart uit! - Perswijn
Nieuws

PERSWIJN #2 komt 14 maart uit!

In Perswijn #2 leest u over Cornas, proeverij Grosse Gewächse, Bordeaux 2019 en Ruchè di Castagnole Monferrato. We informeren u over de identiteit van Belgische wijn, DOCG Nizza, de wijnmeters van Meron en cognac en armagnac. Verder 809 proefnotities Bordeaux 2019; rosé, wit en zoet en versterkt uit Sicilië; rood uit Sicilië; Alto Adige en Trentino; en grüner Veltliner 100%. En natuurlijk in PERSWIJN #2 de vertrouwde columnisten, rubrieken, bijzondere recepten, inspirerende wijn-spijsadviezen, nieuws en nog veel meer! PERSWIJN #2 is vanaf 14 maart verkrijgbaar in de winkels en bij onze ambassadeurs.

Cornas: dat moet syrah zijn

Van de beroemde appellations van de noordelijke Rhône is Cornas de minst gecultiveerde, de ruigste. De wijnen zijn puur en ongetemd, van 100% syrah, met een natuurlijke kracht die helemaal past bij hun herkomst.

Proeverij Grosse Gewächse van Dr. Loosen

De wijnen van Ernst Loosen zijn springlevend, zo bleek uit een prachtige proeverij van
zijn Grosse Gewächse uit 2018, gevolgd door een aantal heerlijke supercuvées.

Bordeaux 2019 hittebestendig

Een aantrekkelijke jaargang, met toegankelijke wijnen: ondanks grote hitte is het met 2019 nog best goed gekomen.

In de serie wijnbreinbrekers: de wijnstok

Op internet wemelt het van de wijnlexicons die allerlei wijntermen verklaren. Maar wijnbouw en vinificatie zijn steeds complexer geworden, en vragen meer uitleg. Lars Daniëls MV gidst ons door de moeilijke termen.

Ruchè, eenheid in variatie

Producenten van Ruchè di Castagnole Monferrato, een kleine, fijne DOCG, noemen zichzelf graag ‘de familie van 1 miljoen flessen’. Toch zijn ze blij dat productie en vraag toenemen.

Nieuwe serie: Terroir: België. Het begin

Heeft Belgische wijn voldoende identiteit, is er terroir voor grote kwaliteit, en is er toekomst voor wijnbouw? Stefaan Soenen trok zijn land rond op zoek naar antwoorden.
In de serie: Is er nog toekomst voor…barriques en bâtonnage, deel 2
Sommige verschijnselen in de wijnwereld lijken in snel tempo achterhaald te raken. Van alcohol tot wijnrekje, van barriques tot sommeliers: is er nog hoop voor ze? In 8 delen nemen diverse Perswijn-auteurs de toekomst met u door.

Hubrecht Duijker overstijgt Nederland

Hubrecht Duijker wordt dit jaar tachtig. Reden voor een feestje én voor een interview.

DOCG Nizza: alleen de beste barbera

De DOCG Nizza is tegenwoordig met afstand de meest prestigieuze herkomstbenaming voor wijnen van barbera. Met dank aan een voorbeeldige
samenwerking en focus op kwaliteit.

In de rubriek Wijnmensen: Isabele Legeron: ‘de wijnboeren hebben mij alles geleerd’

Master of Wine Isabelle Légeron is oprichter van de internationale wijnbeurs Raw Wine. Een gesprek over natuurwijn als stadfenomeen, onzinnige proefnotities en liefde voor de wijngaard.

De wijnmeters van Meron

De ingrediënten van wijn hoeven (nog) niet op het etiket te worden vermeld. Om toch meer zekerheid te krijgen over wat er in een wijn zit, maken veel supermarkten,
bottelbedrijven, importeurs en producenten gebruik van Meron, een bedrijf dat wijn op afwijkingen onderzoekt.

In de rubriek Op de wijnkaart: Martijn Roos

Bij wijnbar en wijnrestaurant Pinot heeft Martijn Roos geen last van conventies. Van natuurwijn trouwens ook niet.

Cognac en armagnac: van dun wit naar distillaat

Frankrijk produceert twee beroemde distillaten, cognac en armagnac. Dankzij goed
toegeruste, grote bedrijven is cognac een wereldwijd succes, terwijl armagnac moeite
heeft om uit de schaduw van zijn grote broer te komen.

In de rubriek Lekkere trek: restaurant Karel V in Utrecht en bistro Flores in Nijmegen

Onze tips voor de lekkerste adressen in Nederland en België waar wijn op een voetstuk staat.

In de rubriek Aan tafel: Nicolai van der Linden

We zitten regelmatig aan tafel met importeurs die al generaties lang wijn importeren, maar af en toe ook met ‘starters’ die middels een eigen concept de wijnmarkt willen veroveren. Zoals Nicolai van der Linden, van Welkom aan Tafel.

Klik hier als u geïnteresseerd bent in een abonnement. Hier vindt u de winkels en ambassadeurs die ons magazine verkopen. Bestel u liever online? Bezoek dan de PERSWIJN webshop.

Heeft u een abonnement? Dan kunt u ons digitale magazine gelijk na uitkomen lezen.

Reageer op dit item