WINACTIE: Riesling & Pinot Weeks wijnquiz! - Perswijn
Eten & Drinken

WINACTIE: Riesling & Pinot Weeks wijnquiz!

Win een 3-gangenmenu voor 4 personen inclusief Duits wijnarrangement! Doe mee aan de Riesling & Pinot Weeks wijnquiz en zit straks met uw vrienden of familie heerlijk te dineren. De winactie duurt tot en met 19 september 2021! Het diner wordt aangeboden door het Informatiebureau voor Duitse wijn.

De winnaar van de quiz is R. Tudorica. Een fantastische opgave. Gefeliciteerd! 🥳 🍷

Niet gewonnen? Tijdens de Riesling & Pinot Weeks (1-17 oktober) geniet u in geselecteerde restaurants van een 3-gangenlunch of -diner met bijpassende wijnen voor slechts € 45,- per persoon. Per Michelinster geldt een toeslag van € 10,- per persoon. U kunt hier een tafel in uw restaurant naar keuze reserveren.

De wijnliefhebber met de hoogste score in de kortste tijd wint. Minimumleeftijd voor deelname is 18 jaar en u mag slechts één keer meedoen.

Naam
E-mail
In Duitsland staat de meeste riesling ter wereld aangeplant. Wat is ongeveer het aandeel van Duitsland van de totale wereldwijde aanplant van ± 63.000 hectare?
Welk klooster besloot al in de 18e eeuw (bijna) uitsluitend riesling aan te planten?
In de Pfalz staat de meeste riesling aangeplant. Maar welk wijngebied van Duitsland heeft het hoogste percentage riesling van de totale aanplant?
In welk wijngebied kom je de beroemde rieslingwijngaarden Bastei, Kupfergrube en Frühlingsplätzchen tegen?
De Duitse taal kent vele prachtige wijn(bouw)termen, vaak samengestelde woorden. Hoe wordt het beste deel van een hoogwaardige wijngaard vaak genoemd?
De rijpheid van riesling bij de oogst wordt vaak aangeduid in graden van een bepaalde eenheid? Hoe heet die eenheid?
Soms laten wijnboeren gekneusde rieslingdruiven enige tijd op lage temperatuur inweken. Hoe heet die periode in het Duits?
Een Riesling met dit predikaat kan alleen van sterk gebotrytiseerde druiven worden gemaakt. Welk predikaat is dat?
Er zijn maar twee wijngebieden in Duitsland waar uitsluitend riesling is toegestaan voor VDP.Grosses Gewächs. Welke gebieden zijn dat?
Bij welke wijn past de volgende omschrijving het best? De groengele druiven geven aroma’s van appel en perzik, met wat groene kruiden, nougat en een hint van acaciahoning. In de smaak is deze wijn lichtvoetig en haast speels, maar toch smaakvol. Hij heeft een opwekkende zoet-zuur-balans; het restzoet van zo’n 40 g/l is fijn aanwezig, maar de zuren én zijn bescheiden alcoholpercentage maken deze wijn heel doordrinkbaar. Het is een uniek Duits wijntype.
Wat is de gangbare Duitse verzamelnaam voor de verschillende pinots?
In welk Duits wijngebied staan de meeste pinots aangeplant (dus de som van Spätburgunder, Grauburgunder, Weißburgunder e.d.)?
Ook op gebied van pinot noir (Spätburgunder) is Duitsland een belangrijk land wereldwijd. Welke plek op de wereldranglijst van aanplant neemt Duitsland in?
De Ahr staat wel bekend als Pinot Paradise in Duitsland. Wat is een groot verschil met de Bourgogne, het internationaal beroemdste gebied voor pinot noir?
Welk bijzondere subgebied van Baden is bekend om Spätburgunder van vulkanische bodems?
Pinot meunier heeft een Duitse naam die aan hetzelfde refereert als de Franse (Müllerrebe; molenaarsdruif), maar ook een totaal aparte, die meer wordt gebruikt. Hoe heet pinot meunier meestal in Duitsland?
Welke van de pinots is de afgelopen tien jaar het meest in aanplant toegenomen?
Voor welke wijn zijn Ihringer Winklerberg, Siebeldingen im Sonnenschein en Kirrweiler Mandelberg heel goede terroirs?

4 Reacties

Reageer op dit item