PERSWIJN Wijnconcours 100 beste van 2020 - Perswijn
Nieuws

PERSWIJN Wijnconcours 100 beste van 2020

Geachte importeur,

Dit najaar organiseren wij weer het grote PERSWIJN Wijnconcours 100 beste van 2020. Zoals u van ons gewend bent, worden alle wijnen in twee rondes blind geproefd en beoordeeld door ons onafhankelijke en deskundige panel. Wij nodigen u van harte uit hieraan mee te doen. Hieronder vindt u de verschillende data en deadlines die hiermee gemoeid zijn, en natuurlijk: de thema’s.

In deze competitie staan de lekkerste wijnen uit 2020 centraal, met extra aandacht voor de seizoensthema’s mousserende wijnen, versterkte wijnen en zoete wijnen. De winnende wijnen en de eervolle vermeldingen worden uitgebreid besproken in de PERSWIJN KOOPGIDS 100 BESTE VAN 2020. De gids zal uitgebracht worden bij PERSWIJN # 8 (editie ‘december 2020’, vanaf 5 december 2020 verkrijgbaar). Bovendien krijgen de beste 100 wijnen elk een online publicatie met proefnotitie op de Perswijn website én een award van het concours.  Elke winnende wijn in elke categorie en prijsklasse krijgt een eigen video die u met uw klanten kunt delen. Binnen de volgende categorieën zullen de wijnen beoordeeld worden:

Categorieën

  1. Rood
  2. Winters wit
  3. Seizoensthema: mousserende wijnen
  4. Seizoensthema: versterkte wijnen
  5. Seizoensthema: zoete wijnen

Op basis van het aantal ingezonden wijnen besluiten wij tot prijsopdeling binnen deze categorieën, bijvoorbeeld ‘Rood t/m  € 10,00’, ‘Rood tussen € 10,- t/m € 15,-‘, ‘Rood € 15,- t/m € 20,-‘, ‘Rood € 20,- t/m € 30,-‘,  en ‘Rood boven € 30,-‘

Data van belang

11 september 2020             Sluitingsdatum aanmelden en ontvangst proefflessen
5 december 2020                Bekendmaking van de winnaars via persbericht, website, social media en nieuwsbrieven, en tevens verschijningsdatum van de PERSWIJN KOOPGIDS 100 BESTE VAN 2020 (bij PERSWIJN # 8 – 2020)

We nodigen u als importeur of wijnproducent van harte uit met uw wijnen aan dit concours mee te doen!

Bekendmaking, publicatie en promotie

Zoals hierboven vermeld, worden de winnende wijnen en de eervolle vermeldingen in de PERSWIJN WIJNCONCOURS KOOPGIDS opgenomen met een foto van de fles, een uitgebreide proefnotitie en aanvullende verkoopgegevens. De winnende wijnen hebben nog een extra pagina in de gids, met achtergrondinformatie over het wijnhuis en de wijn. De PERSWIJN WIJNCONCOURS KOOPGIDS wordt in pocketformaat uitgebracht en alle abonnees van PERSWIJN krijgen de gids gratis bij  PERSWIJN # 8 (december 2020) thuisgestuurd. Ook zal de gids in de losse verkoop mee geseald worden met het reguliere nummer en zal het via onze webshop te verkrijgen zijn. Als deelnemer kunt u uiteraard extra exemplaren aanschaffen. Bovendien krijgen de beste 100 wijnen elk een online publicatie met proefnotitie op de Perswijn website én award van het concours.  Elke winnende wijn in elke categorie en prijsklasse krijgt een eigen video waarin de wijn uitgebreid besproken wordt. Deze video kunt u op uw eigen social media delen en onder de aandacht van uw klanten brengen.

Inschrijving en kosten

Wilt u meedoen? U kunt zich vanaf nu inschrijven voor het PERSWIJN WIJNCONCOURS 100 beste van 2020 via ons online flesaanvraagsysteem: www.perswijn.nl/flesaanvraag. Uitsluitend aanmeldingen via dit systeem worden in behandeling genomen.

Let op: de inschrijftermijn sluit op 11 september 2020!

De deelnemende wijnen moeten een minimale consumentenprijs hebben van €2,95 en ruim op voorraad zijn met oog op verkrijgbaarheid voor de consument. Van elke deelnemende wijn moet 1 proeffles worden opgestuurd, uiterlijk vóór 11 september 2020.  Als de wijn geselecteerd wordt als finalewijn zal een tweede fles opgevraagd worden. Alle finalewijnen krijgen een vermelding in de PERSWIJN WIJNCONCOURS KOOPGIDS.

Kosten deelname

– Met 1 t/m 10 wijnen: €29,50* per wijn
– Met 11 t/m 30 wijnen: €27,-* per wijn
– Met meer dan 30 wijnen: € 22,-*per wijn

 *Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw.

In verband met de uitvoerbaarheid van dit project benadrukken we dat het belangrijk is dat de deelnemers zich houden aan de spelregels betreffende informatie over verkrijgbaarheid, consumentenprijzen, termijnen voor zending van proefflessen, informatie, betaling, enz. Als niet aan deze spelregels wordt voldaan, kan de deelname worden ingetrokken, zonder teruggave van het deelnamebedrag of de proefflessen.

 Adverteren

Het is tevens mogelijk te adverteren in PERSWIJN en de PERSWIJN WIJNCONCOURS KOOPGIDS. Voor deelnemers aan het concours kunnen wij een kortingsprijs hanteren. Neem voor meer informatie hierover contact op met Petri Houweling via petri@perswijn.nl

Wij hopen dat u deelneemt met één of meerdere wijnen. Wij zien uw inschrijving graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

 

Ronald de Groot
Hoofdredacteur
Uitgeverij de Wijnpers BV

Reageer op dit item