Tussengerecht
voor 4 personen
300 g kalfslende
30 g pijnboompitten
1dl truffelmayonaise
20 g rucola sla
½ bakje tahooncress of rucola
1 limoen
1 theelepel eiwit
50 g mayonaise
1 verse truffel
olijfolie
balsamico
- Snijd de kalfslende in dunne plakken en vervolgens in repen en fijne blokjes. Breng op smaak met peper, zout, olijfolie en een vleugje limoenschil.
- Rooster de pijnboompitten met een druppel eiwit en zeezout in de oven op 160 bruin in 10 minuten.
- Was de sla en breng op smaak met olijfolie, een beetje witte balsamico en peper en zout.
- Maak de truffel mayonaise: meng mayonaise met verse truffel in een keukenmachine en breng over in een spuitfles of spuitzak.
- Verdeel de tartaar over de borden. Strooi de pijnboompitten erop, spuit er mooie dotjes truffelmayonaise op en omheen. Garneer met blaadjes tahoon-cress, wat druppels olijfolie en vers geschaafde truffel.
Deze wijnen geven alle drie een goede wijn-spijscombinatie:
- Domaine des Poncetys, Saint-Véran ‘Les Climats’, 2017, € 16,00 Wijnhandel B.J. de Logie.
- Les Héritiers du Comte Lafon, Mâcon-Milly-Lamartine, 2015, € 18,95, De Bruijn Wijnkopers.
- Domaine du Mont Épin, Viré-Clessé 2016, prijscategorie 6, Karakter Wijnimport.
Wilt u weten hoe de vierde wijn bij het gerecht paste of de rest van het artikel ‘Aan tafel’ lezen? Koop dan PERSWIJN #3 – 2019. Hier te verkrijgen of te bestellen in onze webshop!
Gerard Reijmer