Reserveer uw tickets voor de PERSWIJN proeverij Ahr - Perswijn
Nieuws

Reserveer uw tickets voor de PERSWIJN proeverij Ahr

“Een waar pinotparadijs”

Welkom op WIJNEN UIT DE AHR – overzichtsproeverij op 21 oktober 2018.

Zo dichtbij en zo bijzonder: het Ahrdal, Duitsland’s Pinot Paradise. Op steile zuidhellingen van leisteen en Grauwacke, langs een prachtig zijriviertje van de Rijn, liggen spectaculaire wijngaarden. Ze zijn vooral beplant met pinot noir, die in Duitsland Spätburgunder heet. Spätburgunder uit Ahr is heel goed en heel origineel, met fruitige aroma’s van kersen en bosaardbeien, een typerend zoet-kruidige ondertoon (Würze) en zachte tannine. Ook om de wijnen van een vroeger rijpende variant van pinot noir, Frühburgunder, is Ahr inmiddels vermaard. Die zijn in het algemeen nog wat directer en fruitiger dan de Spätburgunders. Samen zijn de Burgundersorten, zoals de pinots en aanverwanten in Duitsland worden genoemd, goed voor bijna driekwart van de aanplant in Ahr (563 ha). Verder kun je er genieten van goede Sekt, fijne Riesling en soms bijzondere Portugieser. Ook culinair is Ahr steeds aantrekkelijker aan het worden, met een paar beroemde restaurants maar ook eenvoudige eetgelegenheden, waar men bijvoorbeeld Flammkuchen en vleeswaren van wild uit de Eifel serveert. Maar Ahr is meer dan een fijn klein wijngebied op geringe afstand van Nederland. Het is ook een prachtige regio om te wandelen, over de beroemde Rotweinwanderweg, door de wijngaarden, of via de Ahrsteig.

Zondag zijn professionals en consumenten welkom op de overzichtsproeverij van twintig wijnproducenten. Reserveer hieronder uw tickets voor de PERSWIJN Ahr-proeverij op zondag 21 oktober.

 

Programma:

Zondag 21 oktober

12.00 – 18.00 uur: doorlopende proeverij voor professionals (gratis)
14.00 – 18.00 uur: doorlopende proeverij voor consumenten (entrée € 15 p.p.)
Amstel InterContinental Hotel, Professor Tulpplein 1, 1018 GX Amsterdam

Reserveer uw tickets voor zondag 21 oktober

De deelnemende producenten aan de Ahr op zondag 21: Weingut Deutzerhof, Winzergenossenschaft Mayschoß-Altenahr e.G., Weingut O. Schell, Weingut Max Schell, Weingut Gebr. Bertram, Dagernova Weinmanufaktur, Weingut H.J. Kreuzberg, Weingut Erwin Riske, Weingut Paul Schumacher, Ahrweiler Winzer-Verein e.G., Weingut Peter Kriechel, Weingut Maibachfarm, Weingut J.J. Adeneuer, Weingut Kurth, Weingut Peter Lingen, Weingut Burggarten, Weingut Nelles en Weingut Stark-Linden.

Maandag 22 oktober

Uitsluitend op uitnodiging
10.00 – 12.00 uur: doorlopende proeverij
12.00 – 13.00 uur: masterclass door Lars Daniëls MV
13.00 – 15.00 uur: lunch met de wijnproducenten (borg € 25 p.p.)
De Scheepskameel, Kattenburgerstraat 7, 1018 JA Amsterdam

De deelnemende producenten aan de Ahr op maandag 22: Weingut Deutzerhof, Winzergenossenschaft Mayschoß-Altenahr e.G., Dagernova Weinmanufaktur, Weingut Paul Schumacher, Weingut J.J. Adeneuer, Weingut Burggarten, Weingut Nelles, Weingut Maibachfarm, Weingut Erwin Riske en Ahrweiler Winzer-Verein e.G. Gemeinschaftsstand: Weingut Gebr. Bertram, Weingut Peter Kriechel en Weingut H.J. Kreuzberg.

 

Reageer op dit item