PERSWIJN proeverij Saint-Joseph - Perswijn
lik op lieu-dit Chapon boven Tournon-sur-Rhône, waar Guigal Les Vignes de l'Hospice maakt
Nieuws

PERSWIJN proeverij Saint-Joseph

‘De langgerekte appellation Saint-Joseph verenigt alle kwaliteit, originaliteit en stijl van de noordelijke Rhône’. Saint-Joseph is een steeds meer gewaardeerde appellation van de noordelijke Rhône, met een grote diversiteit. Er worden steengoede rode wijnen van syrah gemaakt, maar ook geweldige, veel minder bekende witte wijnen van marsanne en roussanne. Het heeft een gedeelte in het zuiden, de terroirs van Mauves en Tournon-sur-Rhône, die het klassieke hart zijn van de appellation en waarvan de compacte, intense wijnen kwalitatief net zo goed zijn als die van de beroemdste appellations van de hele noordelijke Rhône. Ook het noordelijke deel van Saint-Joseph, dat grenst aan Condrieu, brengt wijnen met grote finesse voort. En Saint-Joseph heeft –in tegenstelling tot zijn directe buren– niet alleen grote wijnen, maar ook meer betaalbare en jong toegankelijke wijnen. Qua terroir is de appellation divers én uniek; prachtig en voorbeeldig voor de noordelijke Rhône. En l’effet terroir is in Saint-Joseph geen holle frase: de verschillen van klimaat, ligging en bodem zijn ook echt proefbaar in de wijnen.

De Appellation Saint-Joseph, InterRhône en Perswijn nodigen u van harte uit de wijnen van Saint-Joseph te ontdekken, herontdekken en nóg beter te leren kennen op maandag 28 mei 2018 in het West-Indisch Huis te Amsterdam. Er zal een ruim aanbod van wijnen van allerlei producenten uit de langgerekte appellation te proeven zijn en een aantal belangrijke producenten zal in eigen persoon aanwezig zijn. Dit evenement mag u niet missen!

Tijden proeverij:
10:00 uur: Aanvang proeverij professionals
17:00 uur: Einde proeverij

Reserveer uw ticket

Reageer op dit item