Veel aandacht voor Champagne - Perswijn
Reportages & Reizen

Veel aandacht voor Champagne

Perswijn besteedt de komende tijd veel aandacht aan Champagne. Voor 4 september staat Le Tour de Champagne op het programma, de bijzondere, jaarlijkse Champagneproeverij in het Amstel Hotel. Voorafgaand aan dit evenement bezocht het Perswijn-panel de Champagnestreek begin juni voor een uitgebreide studiereis. Een verslag van deze reis staat in de komende Perswijn.

We bezochten bijzondere ‘grandes marques’, grote huizen van de streek, zoals Roederer, Philipponnat en Billecart-Salmon. Maar we sloegen bijzondere kleine huizen niet over, zoals Janisson-Baradon, Pascal Agrapart, René Geoffroy en Jacquesson. Veel van de huizen die we bezochten presenteren ook wijnen op Tour de Champagne. Denk aan de Rosé de Saignée 1er Cru en de Empreinte 1er Cru 2008 van René Geoffroy. Op dit filmpje maakt René Geoffroy voor ons een met de hand Champagne open. Bij het laatste nummer van dit jaar verschijnt er nog een speciale uitgave over de Champagne.

Reageer op dit item