PERSWIJN #5 - Perswijn
Nieuws

PERSWIJN #5

PERSWIJN #5 komt volgende week uit met zo’n 500 geproefde en beoordeelde wijnen waarvan maar liefst 80 topwijnen uit de Bourgogne.  Verder het artikel over een wijnreis door de stad: Saint-Émilion, het in memoriam René van Heusden,  wijnproducent Davide Rosso over Barolo, daarnaast wijn uit Servië en Sicilië: zilt & verleidelijk. Verder o.a. Kees van Leeuwen over de winter- en voorjaarsvorst in de wijngaard. Ook in PERSWIJN #5 de vertrouwde columnisten, rubrieken, nieuws en nog veel meer! PERSWIJN #5 is vanaf 24 juli verkrijgbaar.

Geproefd & Beoordeeld:

• 160 x Grüner Veltliner
• 125 x Argentinië
• 120 x Bourgogne (waaronder 80 topwijnen)
• 100 x Rosé
• 16 x Servië, Montenegro en Bosnië

Wijn uit Servië: sensationele bubbels

In Nederland is armoede een uitzonderingssituatie. Aan de randen van Europa bevinden zich landen waar armoede voor de meeste inwoners de dagelijkse realiteit is. Servië is zo’n land. Met een gemiddeld inkomen van 250 euro per maand behoren de Serviërs tot de armere inwoners van Europa. We mogen rustig spreken van een land in ontwikkeling. En dat geldt ook voor de wijnsector. De kwaliteit, met name van de mousserende wijnen, is echter veelbelovend. Ronald de Groot legt u alles uit over de regio’s en inheemse druivensoorten.

In memoriam René van Heusden

Het onverwachte overlijden van onze redacteur René van Heusden is voor ons, de redactie en de medewerkers van Perswijn, niet te bevatten. Je bent bezig met je artikelen voor het volgende nummer en dan, plotseling, is het afgelopen. Hij was net nog op reis geweest naar de Abruzzen, maar het artikel zal er nooit komen. Hij laat bij ons een enorme leegte na, in alle opzichten. In dit hoofdstuk herdenken we onze redacteur die zoveel voor Perswijn betekend heeft. Met dit in memoriam, met bijdragen van degenen die hem dierbaar waren, maar ook van zijn meest geliefde vijanden, willen we hem gedenken. Het is moeilijk zo’n markante persoonlijkheid in woorden te vatten. Maar één ding is zeker: hij zou er zelf van genoten hebben.

Wijnreis in de stad: Saint-Émilion

De afgelopen decennia is wijn in heel Europa een belangrijker onderdeel geworden van het gewone leven. Dat betekent ook dat in grote steden steeds meer leuke plekken te vinden zijn waar je lekkere wijnen kunt drinken. Reden om dit jaar eens wat steden te bezoeken en te kijken wat daar te beleven valt op wijngebied. Deze keer een reisje door Saint-Émilion.

West-Sicilië en Pantelleria: zoet, zilt en verleidelijk

Het westen van Sicilië is niet bepaald de hotspot van het eiland: noch wat betreft toerisme, noch wat betreft wijnbouw. Maar het is zeker zo authentiek als andere delen en Marsala en Pantelleria voelen haast aan als Noord-Afrika. Daarom moest ik erheen. En ik deed er verrassende ontdekkingen.

Bollinger in stijl

De Champagnestreek is de laatste jaren nóg interessanter geworden voor wijnliefhebbers. Er is meer aandacht voor terroir en typiciteit en de diversiteit aan stijlen is groter dan ooit. Dat is vooral te danken aan de opkomst van kleinere producenten. Maar ook de wat grotere bedrijven zitten niet stil. Dat bleek tijdens een zeer interessante presentatie en proeverij van Bollinger, met chef de cave Gilles Descôtes.

Aan tafel: Regina Meij proeft Grüner Veltliner

We hadden Regina Meij van Imperial Wijnkoperij al eerder, in 2008, bij Perswijn aan tafel. Omdat ze nog steeds de ‘koningin’ van de Oostenrijkse wijn is, nodigden we haar graag opnieuw uit om Grüner Veltliner te proeven.

Daarnaast o.a. de artikelen Vintage port 2015 – het jaar van nét niet, Noble One van Bortoli, Davide Rosso – Bijschaven in Barolo, Aan tafel: Speciaalbier, Etna-pionier Marco de Grazia – Bodem is essentieel, Nederland wijnland – stand van zaken, Kees van Leeuwen over vorst in de wijngaard. Verder nog veel meer artikelen en natuurlijk onze vaste columns.

Heeft u nog geen abonnement op Perswijn Magazine?

Klik hier om u aan te melden!

U kunt PERSWIJN #5 ook los bestellen in onze webshop, bij de grote tijdschriftenwinkel of bij deze ambassadeurs.

Reageer op dit item