Recensie: Champagne volgens Eichelmann - Perswijn
Eten & Drinken

Recensie: Champagne volgens Eichelmann

Van de Duitse champagnekenner Gerhard Eichelmann, bekend als uitgever van de toonaangevende jaarlijkse gids Deutschlands Weine – kortweg ‘Eichelmann’, is een geactualiseerde versie van diens in 2015 voor het eerst gepubliceerde standaardwerk Champagne verschenen.


De editie 2017 bespreekt na een algemene inleiding met basisinformatie over de Champagne als gebied en champagne als wijn niet minder dan 317 afzonderlijke producenten, waarvan er 70 nieuw zijn opgenomen. Naar het zich laat raden, bevinden zich daaronder veel kleine producenten die je in andere champagneboeken zelden of nooit tegenkomt. Per producent legt Eichelmann in profielen van doorgaans 2 bladzijden uit wat de historie, werkwijze en stijl zijn, aangevuld met besprekingen en waarderingen van hun cuvées. Ook krijgt iedere producent een algemene kwaliteitswaardering op een schaal van maximaal vijf sterren. Hij doet dat rechttoe rechtaan, zonder flauwekul of nodeloze uitweidingen over oogstjaren die al lang niet meer in de handel verkrijgbaar zijn. Kortom, no nonsens en in helder Duits. De taal hoeft dus geen barrière te vormen. Champagne 2017 is daarmee een absolute must voor iedere liefhebber van deze wijn hors catégorie. Het ruim 700 pagina’s tellende boek is voor € 49,95 te bestellen via www.mondo-heidelberg.de.

René van Heusden 

Reageer op dit item