Reactie op column Job Seuren: HYPOCRIET? - Perswijn
Columns

Reactie op column Job Seuren: HYPOCRIET?

Met verbazing las ik in de laatste Perswijn een column waarin Job Seuren importeurs oproept geen proefflessen meer te sturen naar De Telegraaf, om ‘afstand te nemen van wat niet deugt’. Zij zouden daarmee het voorbeeld volgen van enkele principiële importeurs die dat al zouden doen.
Even een feitencheck: graag hoor ik van Seuren welke importeurs dat dan zijn? Voor zover ik weet stuurt alleen Vinoblesse geen proefflessen naar De Telegraaf. Hoewel Seuren ooit zelf werkte voor deze importeur, is hem kennelijk ontgaan dat dat besluit is gebaseerd op wederzijds respect. Vinoblesse-eigenaar Marc Collard is tevens mijn achterneef en je kunt niet objectief genoeg zijn.    Onbegrijpelijker echter is Seurens oproep aan importeurs tot een boycot van ‘Nederlands grootste krant’. Hoe kan je als vaste medewerker van Perswijn functioneren met de wetenschap dat dit blad al jaren intensief en vruchtbaar samenwerkt met diezelfde Telegraaf? Als je wilt dat alleen importeurs dat niet doen is het voor de geloofwaardigheid misschien beter op te stappen. Bovendien komt er dan meteen weer een plekje vrij voor de geestig-kritische, maar immer goed onderbouwde columns van René van Heusden.

Pieter Nijdam

Wijncolumnist De Telegraaf

Lees hier de reactie van Marc Collard op de reactie van Pieter Nijdam op de column van Job Seuren.

Lees de column “Dit is geen stemadvies” van Job Seuren – Perswijn #2 – maart/april 2017.

Reageer op dit item