Keuringsdienst van Waarde proeft glühwein met Ronald de Groot - Perswijn
Nieuws

Keuringsdienst van Waarde proeft glühwein met Ronald de Groot

Wijnkenner Ronald de Groot liet zich niet afschrikken door de goedkope glühwein en proefde samen met Marijn Frank verschillende soorten. Wie had gedacht dat goedkope glühwein zulke complexe smaken kon hebben?

Aldi’s Festtags glühwein, de Christkindl glühwein van Lidl en Siebrands glühwein van Jumbo en Plus hebben de top drie helaas niet gehaald. Hoewel de namen veelbelovend zijn en de etiketten een winters gevoel geven, heeft de glühwein zelf weinig met glühwein te maken. Kenmerkende kruiden zoals kruidnagel en kaneel ontbreken, waardoor de goedkope wijn net iets te goed te proeven is.

Door naar het erepodium van Marijn Frank en Ronald de Groot:

1: AH glühwein, Albert Heijn – 1.69 (0,75 liter)

Op nummer 1 de glühwein van Albert Heijn. Deze glühwein heeft een lichtrode kleur en ruikt sterk naar kaneel en kruidnagel. De wijn is zoet van smaak en geeft meer een limonade gevoel dan een wijn gevoel. Door de specerijen krijg je door alleen al te ruiken aan deze wijn een warm gevoel.

2. Traditionell glühwein, Dirck III – 2.49 (1 liter)

De tweede plaats is voor de fles met de meest Duitse uitstraling. Gek genoeg verraadt het etiket dat deze wijn afkomstig is uit Spanje. Hij is licht van kleur en ruikt net als die van de Albert Heijn naar kaneel en kruidnagel. Spanjaarden kunnen blijkbaar niet alleen Sangria maken, maar ook de warme equivalent wordt goed beoordeeld door Ronald.

3. Glühwein, Gall & Gall – 2.99 (1 liter)

Ook hier is een aroma te herkennen van kaneel en kruidnagel, maar hier overheerst het zoete waardoor deze minder lekker van smaak is. Hij is vrij licht van kleur maar heeft een wat bruinere kleur dan de glühwein van Albert Heijn en belandt daarmee op de derde plaats.

Bron: Keuringsdienst van WaardeFoto: Keuringsdienst van WaardeBekijk de uitzending online: Keuringsdienst van Waarde

Reageer op dit item