Geproefd & Beoordeeld op 23 februari 2016 - Perswijn
Geproefd & Beoordeeld

Geproefd & Beoordeeld op 23 februari 2016

Iedere dinsdagavond komt het Perswijn proefpanel in de kelder van de burelen van Perswijn in Amsterdam bijeen om 24 wijnen te proeven en te beoordelen. Vanaf nu lichten wij als sneak preview op het verslag in het magazine drie wijnen uit, die opmerkelijk zijn bevonden. En dus van harte worden aanbevolen.

Geproefd op 23 februari 2016

Afgelopen dinsdag proefden we Pinot Blancs, vooral uit Duitsland en de Elzas. Witte wijnen met pit en – als het goed is – een aangename kruidigheid. Wit voor in de zomer, maar ook bij een mooie zuurkoolschotel of mooie vis. Ze zijn gewaardeerd met sterren:

* = slecht

** = matig

*** = goed

**** = zeer goed

***** = uitstekend

Dit zijn de drie wijnen die deze week opvielen:

Spiess, Weissburgunder 2014, Rheinhessen ****

Peer en perzik, open, bloemen, lekker mollig, zacht en smaakvol, vleugje zoet, fijne bittertje mooi getypeerd voor pinot blanc.

Plezier in Wijn, € 9,50

Kuentz-Bas Pinot blanc 2014, Alsace ****


Peer en bloemen, perzik en abrikozen, lekker zacht en rijp, mooi vol, met een zachte afdronk.

Albert Heijn, € 7,99

René Meyer, Pinot blanc ‘Blanc de Katz’ 2014, Alsace ****(*)

Lekkere rijpe en intense stijl, witte peper en kruidigheid, een Pinot blanc met pit, mooie zuren, en een lekker bittertje in de afdronk.

Thiessen Wijnkoopers, € 14,50 De volledige proeverij wordt gepubliceerd in Perswijn nummer 3.

Het Perswijn proefpanel bestaat uit Patrick Uyttewaal (Kwast Wijnkopers), Marc Collard (Vinoblesse), Floor van Ede (Brasserie van Baerle), Allard Botenga, Noël Vanwittenbergh (Okura Hotel – Ciel Bleu), Yvo Couprie (Résidence Wijnen), Udo Göebel MV (Winematters), Corinne Hofland (Oud Reuchlin & Boelen), Wieger Roelevink (Vinites), Bastiaan Möllers (Haarlem & Wine), Lars Daniëls MV (Perswijn) en Ronald de Groot (Perswijn).

Reageer op dit item