Romain Bourger winnaar Châteaux & Domaines Castel Sommeliers Cup 2015 - Perswijn
Nieuws

Romain Bourger winnaar Châteaux & Domaines Castel Sommeliers Cup 2015

Op 27 en 28 september streden in het vorig jaar geopende Van der Valk Hotel in Hoorn twaalf sommeliers uit zeven verschillende landen om de Châteaux & Domaines Castel Sommeliers Cup. Een internationale wedstrijd voor jonge sommeliers uit Europa, die vorig jaar gewonnen werd door Jan-Willem van der Hek.


Op de eerste dag was er een theoretisch examen, bestaande uit 45 vragen over verschillende wijngebieden, vinificatiemethodes, druivenrassen en wijnspijs-combinaties. Ook moesten de sommeliers vijf verschillende dranken blind proeven. Het praktijkexamen bestond voor de sommeliers uit het blind proeven en gedetailleerd beschrijven van twee wijnen, het decanteren van een wijn en het uitzoeken van de ideale wijn bij een gerecht.Na dit examen bleven drie kandidaten over die als finalist door mochten strijden voor de titel: Lendl Mijnhijmer (Waterproef), Ruben Kwakman (le VIN‘x) en Romain Bourger (The Vineyard at Stockcross, UK). De eindopdracht werd uiteindelijk het beste uitgevoerd door Romain Bourger. De twee Nederlandse kandidaten, Ruben Kwakman  en Lendl Mijnhijmer, werden respectievelijk tweede en derde.Voor jurylid Ronald de Groot, hoofdredacteur van Perswijn, was de keuze voor Romain een duidelijke. "Alle kandidaten waren goed, maar Romain Bourger stak toch boven de twee andere kandidaten uit. Op alle onderdelen bleek dat deze jonge sommelier veel ervaring heeft, ook in het adviseren van passende wijnen bij een uitgebreid menu. Volgens mij een terechte winnaar." De volgende editie van deze wedstrijd zal in 2016 gehouden worden in Engeland.

    

Reageer op dit item