Redactie Perswijn en Roman Horvath MW op Perswijn Select - Perswijn
Nieuws

Redactie Perswijn en Roman Horvath MW op Perswijn Select

Niet alleen kunt u op zondag 25 en maandag 26 oktober een topselectie van de wijnen proeven die gedurende vier seizoenen door het Perswijnpanel zijn geproefd, ook zijn er een aantal exclusieve begeleide proeverijen bij te wonen tijdens de proeverij Perswijn Select. Het programma voor beide dagen is rond!


Het grootste programmaonderdeel op Perswijn Select is natuurlijk de topselectie aan wijnen. Deze  bestaat uit wijnen die geproefd zijn voor de proefthema's in acht edities van Perswijn (en hierbij bijzonder hoog hebben gescoord), en wijnen die een vermelding hebben gekregen (eervolle vermelding, derde, tweede, of eerste plek) in de Perswijn Koopgids Voorjaar & Zomer 2015, het supplement van het Spaanse Wijnconcours 2015, en de Perswijn Koopgids Najaar & Winter 2015.

Klik hier voor het eerste overzicht van deelnemers aan Perswijn Select.

Dit is een voorlopige lijst; deze zal de komende dagen worden aangevuld.

Zondag 25 oktober: Glazenproeverij, Wijnspijs met Wijn & Ko, en Aan tafel met Perswijn

Naast het proeven van de topselectie kan de wijnconsument op zondag een glazenproeverij van Royal Leerdam bijwonen, waarbij Vinologe Barbara Verbeek uitlegt en laat proeven wat voor invloed de vorm van een glas met de smaak en de geur van een wijn kan doen. Ook laat het team van Wijn & Ko, 'Wijnbar van het Jaar' in Grootspraak 2015, u ervaren hoe een klein gerechtje met een wijn kan samensmelten tijdens een wijnspijsproeverij.Voor hen die geen kaarten hebben weten te bemachtigen voor deze begeleide proeverijen, is er op zondag 26 de mogelijkheid om 'Aan Tafel' te gaan met Perswijn. Gedurende de hele dag kan de wijnliefhebber vrijblijvend aanschuiven bij de stand van de redactieleden van Perswijn. Anda Schippers, Frank Jacobs, Gerard Reijmer en Lars Daniëls MV zullen hier iets vertellen over hun wijnspecialiteit en de wijnliefhebber meenemen in een paar korte proefsessies. De volgende thema's komen aan bod:

 


Kaas & Wijn – Umami versus umami: wat doet hartig met hartig?

(Anda Schippers)

Wijntaxatie en de (on)mogelijkheden van het investeren in wijn

(Frank Jacobs)

Aan Tafel! – Welke wijn past het best bij het gerecht?

(Gerard Reijmer)

Een greep uit het ABC van wijnaroma's

(Lars Daniëls MV)

Klik hier om kaarten te kopen voor de consumentendag van Perswijn Select (zondag 25 oktober)!

Als u abonnee bent van Perswijn, betaalt u in plaats van € 17,50 slechts € 12,50,-! U kunt direct (proef)abonnee worden om deze korting te laten gelden.  


Maandag 26 oktober: Roman Horvath MV, Poliziano, en California (Napa Cab & Sonoma Zin)

We starten de vakdag van Perswijn Select met een kort seminar (op uitnodiging) van de Master of Wine Roman Horvath (Domaine Wachau, zie foto) uit Oostenrijk. Hij zal de thema's 'Terroir', 'Rijpingspotentieel', en 'Spannend & Nieuw' behandelen, met betrekking tot de Wachau. Over de exacte inhoud van zijn presentatie wordt deze week meer bekendgemaakt.De dag wordt vervolgd met de bekendmaking van het 'Restaurant van het Jaar', het 'Wijnrestaurant van het Jaar' en de 'Wijnbar van het Jaar', tijdens de presentatie van Grootspraak 2016, de restaurantgids voor wijnliefhebbers. Hierna staan er nog twee begeleide proeverijen op het programma: 'Napa Cab & Sonoma Zin' en 'Poliziano – The true taste of Tuscany', met wijnmaker Federico Carletti.

Heeft u zich als wijnprofessional nog niet geregistreerd voor de vakdag van Perswijn Select? Klik hier om dit direct te doen!

 Volg updates over het programma van Perswijn Select via deze site en ook via Facebook (consumentendag en vakdag).  

Reageer op dit item