Krompraat in het kwadraat - Perswijn
Andermans woorden

Krompraat in het kwadraat

De nieuwe bubbels van Paul MasDe familie van mousserende wijnen Paul Mas breidt zich uit met een nieuwe cuvée “Grande Réserve Crémant de Limoux”.[…]
De Grande Réserve Crémant de Limoux is gemaakt van de blend van [sic] 70% chardonnay, 20% chenin blanc en 10% pinot noir en bereid volgens de traditionele methode (fermentatie op de fles). Deze grand cru [sic!!!] is geïnspireerd op de traditionele methodes uit de Champagne. Paul Mas breidt zodoende het assortiment uit van Château Martinolles (80 ha wijngaarden) in Saint-Hilaire, de wieg van de mousserende wijnen. De nieuwe wijn is gecrëerd [sic] ter ere van de aangrenzende Adbij van Saint-Hilaire.Voor het maken van deze Grande Réserve zijn druiven uit percelen met een laag rendement geselecteerd (40 hl/ha). Bovendien zijn deze wijngaarden noordelijk georiënteerd om voor een optimale maturiteit [sic] te zorgen. Alleen de beste de sappen (tête de cuvées) [sic!!!] worden bewaard. 20% van de blend is malolactisch gefermenteerd [sic] terwijl 10% gevinifiëerd [sic] is in barrels [sic], hetgeen zorgt voor een goede balans, een soepel [sic] en een complexe finale blend. De lange rijping op lies (most) [sic!!!] in de fles versterken [sic] de complexiteit, de aroma’s en de finesse van de bubbels. Deze cuvée “Grande Réserve” met haar stralende robe en gouden weerschijnen [sic] mengt fruit, frisheid en tonen van brioche. De stijl is direct te herkennen aan de finesse en de regelmatigheid van de bubbels.De crémant is uitsluitend verkrijgbaar in slijterijen, in een beperkte oplage van 20.000 flessen. “Château Martinolles Grande Réserve Crémant de Limoux 2012”, gebotteld in januari 2013, dégorgé [sic] in februari 2015, zal verkrijgbaar zijn in het eind [sic] van het jaar bij Gastrovino voor slechts € 24,50.Samples [sic] zijn beschikbaar op aanvraag.

In bedroevend slecht Nederlands geformuleerde mededeling van Business France. Om nog te zwijgen van inhoudelijke missers. Let wel: dit is afkomstig van de Nederlandse vestiging! Je moet maar durven om zoiets de wereld in te sturen.   

Reageer op dit item