Perswijn Select: proef de topselectie van Perswijn! - Perswijn
Nieuws

Perswijn Select: proef de topselectie van Perswijn!

Ook wel eens jaloers op het Perswijnpanel dat zoveel mooie wijnen mag proeven? Op zondag 25 en maandag 26 oktober kunt u zélf een topselectie van die wijnen proeven op de proeverij ‘Perswijn Select’ in de Kookfabriek in Amsterdam. De kaartverkoop is gestart!


Per jaar worden meer dan 5000 wijnen geproefd en beoordeeld door het proefpanel van Perswijn. Wijnen van zeer diverse herkomst, maar heel vaak van hoge kwaliteit. Een topselectie van deze wijnen is tijdens Perswijn Select te proeven, evenals (een deel van) de finalewijnen van het Wijnconcours Voorjaar & Zomer 2015 én Najaar & Winter 2015.

Topselectie

Welke wijnen behoren tot de topselectie? Dit zijn wijnen die voor de proefthema’s van Perswijn Magazine of voor het Wijnconcours ingestuurd zijn en hoog scoorden:1. Geproefd & Beoordeeld: wijnen die hoog scoren binnen de proefthema’s in Perswijn vanaf ed. 7-2014 t/m ed. 6-2015. Dit zijn de wijnen met een score van minimaal 16,5 punten of minimaal 4,5 sterren. (Hoogste score: 20 punten of 5 sterren.)2. Wijnconcours: de finalewijnen (winnende wijnen en wijnen met een eervolle vermelding) van beide wijnconcoursen van 2015.

Naast deze selectie zullen verschillende importeurs een deel van hun eigen assortiment presenteren, los van de topselectie. De wijnliefhebber en -professional zal zich hiermee kunnen laven aan een breed spectrum wijnen, van de kwaliteit die men van Perswijn gewend is.


Programma

Op beide dagen zijn er verschillende presentaties en begeleide proeverijen bij te wonen. Zo is er een wijn-spijsproeverij van Wijn & Ko (Wijnbar van het Jaar 2015), een workshop ‘Het perfecte glas’ van Royal Leerdam, en op de vakdag onder andere een topproeverij van Californische wijnen: 4 x Napa Cabernet & 4 x Sonoma Zinfandel.Op zondag zal daarnaast de uitreiking van de oorkondes van het Wijnconcours Najaar & Winter 2015 plaatsvinden, en op maandag wordt Grootspraak 2016 – dé restaurantgids voor de wijnliefhebber – gepresenteert.

Lees hier meer over de verschillende programmaonderdelen.

Vroegboekkorting

De kaartverkoop voor Perswijn Select is gestart! Tot 7 september kunt u gebruik maken van vroegboekkorting: een kaartje kost in deze periode € 14,50. Vanaf 7 september kost een regulier kaartje voor de consumentendag van Perswijn Select € 17,50 en aan de deur betaalt u € 20,-. Wees er dus snel bij! Klik hier voor de reguliere tickets.

Abonnees van Perswijn betalen gedurende de gehele voorverkoopperiode € 12,50, of € 15,- aan de deur. Als u nu abonnee wordt van Perswijn, mag u meteen gebruik maken van de abonneekorting! Klik hier voor de abonnee-tickets.

Professionals (handel, horeca, pers en wijnopleiders) kunnen zich aanmelden voor de vakdag van Perswijn Select op maandag 26 oktober, via deze link.

Houdt www.perswijn.nl/select in de gaten voor meer informatie of aanvullingen op het programma.

 

Reageer op dit item