Glaasje op? - Perswijn
Andermans woorden

Glaasje op?

Na de Bourgogne, Bordeaux en Moezel presenteert wijnlabel Pays d’Oc IGP, op de valreep van dit jaar, het nieuwe Languedoc-Roussillon glas. Het glas is ontworpen door- (sic) en een initiatief van Dominique Laporte, de beste sommelier van Frankrijk, in samenwerking met de drie interprofessionele organisaties binnen de Languedoc-Roussillon. Dit is de eerste keer dat een sommelier het initiatief heeft genomen om een glas voor een regio te ontwerpen.

Bij pr-bureau Pitch hebben ze kennelijk nog nooit gehoord van het door Serge Dubs ontworpen Elzasglas. Dubs, chef sommelier van Auberge de l’Ill, was trouwens ooit Meilleur Sommelier du Monde. Laporte kan hem dat niet nazeggen. De verwijzing naar vermeende streekglazen van Bourgogne, Bordeaux en Moezel is trouwens ook nogal raadselachtig.

Reageer op dit item