Tien redenen om de Perswijn Najaarsproeverij niet te missen - Perswijn
Nieuws

Tien redenen om de Perswijn Najaarsproeverij niet te missen

Heeft u nog geen kaarten voor de Perswijn Najaarsproeverij, morgen, zondag 26 oktober? Lees hier waarom u het wijnevenement van het najaar niet kunt missen!

​1: Kasteel de Wittenburg

Deze prachtige plek zal morgen in het warme herfstlicht baden en daarmee de perfecte achtergrond vormen voor de Najaarsproeverij. Een glas wijn op de trappen van het terras in het zonnetje: wat wilt u morgen nog meer?

2: Meer dan 300 wijnen!

Wijnen voor de kouder en korter wordende dagen, voor de feestdagen, wijnen als aperitief, voor bij de maaltijd, of erna, of gewoon wijnen die geen excuus nodig hebben om gedronken te worden. Neem hier alvast een kijkje in het proefboekje, waarin alle wijnen te vinden zijn die u op de Najaarsproeverij kunt proberen. Proef ze aan tafel bij de dertig enthousiaste importeurs!

3: De bekendmaking van de winnaars van het Wijnconcours en de presentatie van de Koopgids

Meer dan vijftig importeurs hebben meegedaan aan het wijnconcours, en uit meer dan 550 inzendingen heeft Perswijn honderd wijnen geselecteerd voor in de Koopgids Najaar & Winter. In twaalf categorieën is een winnaar bepaald, en de importeurs van deze wijnen krijgen tijdens de Najaarsproeverij te horen welke plek hun wijn heeft behaald. Daarnaast wordt uiteraard de Koopgids gepresenteerd, die na het weekend bij Perswijn nummer 7 zal verschijnen, maar ook los te bestellen is.


4: De begeleide proeverij “Bordeaux op z’n Best – Krenten uit de pap”, door Edwin Raben en Jaco van Hensbergen

Met deze begeleide proeverij kunt u de diversiteit van de regio Bordeaux proeven en er achter komen dat de regio niet alleen exclusieve grand crus produceert, maar ook betaalbare kwaliteitswijnen. U proeft een selectie van zes Bordeauxwijnen: Château Lescalle (Bordeaux Supérieur), Château Clos Chaumont (Côtes de Bordeaux), Château Piche Leibre (Médoc), Château Chantalouette (Libournais), Château Carbonnieux (Blanc sec) en Château Gravas (Blanc liquoreux). De eerste proeverij zit al vol, u kunt zich nog aanmelden voor de proeverij van 14:45 uur.

5: De taxatiedag van Bonhams

Tijdens de Perswijn Najaarsproeverij zal wijnspecialist Richard Harvey van het internationale veilinghuis Bonhams aanwezig zijn om u vrijblijvend veilingadvies en veilingtaxaties voor uw wijnen te geven. Indien u advies wilt hebben over uw wijnen (variërend van een enkele fles van topkwaliteit, kist of een hele kelder) kunt u gedurende de hele dag bij Richard Harvey terecht. Op basis van een lijst met gegevens betreffende uw wijnen (jaar, château, aantal flessen, in kist of los, conditie van etiketten, niveau van de fles en bewaarcondities) kan hij u een goed voorlopig advies geven.


6: De bekendmaking van de Wijnwinkel van 2015 en de Wijnwebwinkel van 2015

Ook dit jaar heeft Perswijn samen met de wijnconsument de Nederlandse wijnwinkels onder de loep nemen om te bepalen wie de titel ‘Wijnwinkel van het jaar 2015’ en ‘Wijnwebwinkel van het jaar 2015’ mag dragen. Wat is de beste wijn(web)winkel van Nederland in 2015? Bij welke winkel is de service ouderwets goed? Het assortiment breed en boeiend? De wijnadviezen verrassend en overtuigend? Dit zal op feestelijke wijze bekendgemaakt worden op de de Perswijn Najaarsproeverij!

7: De begeleide proeverij “Macan, Alion en Pintia: drie gezichten van Tempranillo”, o.l.v. Puri Mancebo, Bodegas Vega Sicilia

Tijdens deze proeverij, exclusief voor professionals, zal de tempranillodruif stevig onder de loep worden genomen door Puri Mancebo, exportmanager bij Bodegas Vega Sicilia. De proeverij zit reeds vol, maar u kunt als professional wel nog op de wachtlijst geplaatst worden.

8: Heerlijke hapjes en delicatessen

Naast de vele wijnen zijn er uiteraard ook nog andere lekkernijen te proeven op de Najaarsproeverij. Zo is er een tafel met het heerlijkste brood, kunt u olijfolie proeven, delicatessen bij de stand van Crien en Claar, en een stand met unieke koffies. Daarnaast kunt u bij de Najaarsproeverij terecht voor de nieuwste wijnaccessoires, koelsystemen, en informatie over wijnopleidingen.

9: Rueda Tasting onder leiding van Master of Wine Frank Smulders

Rueda is een van de meest belangrijke witte wijnregio’s van Spanje. De lokale druivensoort verdejo kan gezien worden als een USP van Rueda en als de motor van de regio. Proeven in een select gezelschap, in een informele setting, onder begeleiding van Master of Wine Frank Smulders. Neem voor meer informatie en inschrijving contact op met José Cretier bij TOT Public Relations.

10: De leukste proeverij van het najaar

Wij raden u van harte aan om op zondag 26 oktober – morgen – naar Wassenaar af te reizen, om alle bovenstaande redenen, en om het simpele feit dat er op deze dag nergens anders met zoveel warmte en wijnplezier het najaar en de winter ingeluid zal worden. Wij hebben al veel zin in de laatste maanden van het jaar, vol gezelschap,

gezelligheid, en heerlijke hapje en drankjes. U ook?

Wij verwelkomen u graag op de Perswijn Najaarsproeverij!

 

Koop hier u kaarten!

 

Reageer op dit item