De Librije verhuist - Perswijn
Nieuws

De Librije verhuist

Restaurant de Librije gaat verhuizen. Het historische pand aan het Zwolse Broerenkerkplein wordt ingeruild voor het veel groter onderkomen van Librije’s Zusje naast de schouwburg. Jonnie en Thérèse Boer hebben dit officieel bekendgemaakt tijdens de eerste dag van het door hen georganiseerde evenement Chef’s Revolution.


Het besluit om na ruim 25 jaar te verhuizen is ingegeven door de structurele beperkingen van het monumentale gebouw waarin ze furore gemaakt hebben.

De diverse verbouwingen door de jaren heen hebben die beperkingen niet kunnen wegnemen en ook bij een eventuele volgende verbouwing zou de onpraktische indeling weer een obstakel vormen. Daarom hebben ze ervoor gekozen om het nog een keer radicaal aan te pakken – in het nieuwe pand – en de scheiding tussen keuken en restaurantgedeelte op te heffen.

In het voormalige gevangeniscomplex waar nu al Librije’s Hotel en Zusje zijn ondergebracht, zal die scheiding volledig wegvallen. In gastronomisch opzicht verandert er niets. Het duo Boer hoopt het niveau zelfs nog hoger te tillen nu ze naar eigen zeggen uit hun harnas verlost zullen zijn. Tegelijkertijd komen al hun activiteiten hiermee onder een en hetzelfde dak.Als locatie voor de nieuwe Librije is de huidige binnentuin van Librije’s Hotel gekozen. Die is inmiddels overkapt met een glazen dak en voorzien van klimaatbeheersing. Voor de inrichting wordt samengewerkt met interieurontwerper Eric Kuster die een organische, moderne en ruimtelijke stijl in het vooruitzicht stelt. Het restaurant krijgt een open keuken en een chef’s table.

Door de komst van De Librije verdwijnt Librije’s Zusje na 30 december uit Zwolle. De naam zal echter voortleven in Amsterdam, waar sinds mei 2014 het restaurant van het Waldorf Astoria zo genoemd is. Dit staat onder supervisie van de Zwolse Librije met voormalig souschef Sydney Schutte als verantwoordelijke voor de dagelijkse leiding.

De oude Librije blijft open tot 27 december 2014, de nieuwe opent zijn deuren op 20 januari 2015.

Reageer op dit item

nl Nederlands