Perswijn Voorjaarsproeverij - Perswijn
Nieuws

Perswijn Voorjaarsproeverij

 

Op zondag 25 & maandag 26 mei 2014 zal in Hotel Casa400 te Amsterdam de Perswijn Voorjaarsproeverij plaatsvinden, waarbij het programma op zondag gericht zal zijn op de consument, en op maandag op de professional.

Tijdens de Perswijn Voorjaarsproeverij zal er een mooi overzicht van wijnen te proeven zijn uit verschillende landen en wijnregio’s. Het accent van deze proeverij zal voornamelijk – op hier en daar een vooruitblik op de zomer na – op het voorjaar liggen, met op zondag o.a. de presentatie van de Perswijn Koopgids Voorjaar & Zomer 2014. Daarnaast zal er op beide dagen een interessant programma te volgen zijn van begeleide proeverijen en wijn-spijs workshops.

Doorlopende Proeverij

In Hotel Casa400 zullen de deelnemende wijnimporteurs o.a. wijnen presenteren die passen bij het voorjaar en de naderende zomer. Bij sommige deelnemers zal de producent van de wijnen zelf aanwezig zijn, zodat u direct met de wijnmaker in contact komt. Tijdens de Voorjaarsproeverij zal Viños de Espana een aparte zaal inrichten met een vijftiental Spaanse wijnboeren. Naast de vele wijnen die er te proeven zijn, zullen er stands met delicatessen en hapjes zijn, zodat u tijdens het proeven de wijn met spijs kunt combineren.


Perswijn Wijnconcours Voorjaar & Zomer 2014

Dit jaar organiseert Perswijn voor het eerst het Perswijn Wijnconcours: Voorjaar & Zomer. In deze competitie staan de wijnen centraal die volgens Perswijn passen bij het voorjaar en de zomer. De winnende wijnen en eervolle vermeldingen krijgen een uitgebreide vermelding, met proefnotities en verkooppunten, in de Perswijn Koopgids 2014, editie Voorjaar en Zomer. Deze gids zal gepresenteerd worden op zondag 25 mei. Tevens zullen dan de winnende wijnen bekendgemaakt worden en uiteraard te proeven zijn bij de finaletafels. Voor meer informatie over het concours en de proefthema’s: klik hier.

(Voorlopig) Programma Begeleide Proeverijen

Jeroen Bronkhorst van de Wijnstudio zal samen met een chefkok een wijn-spijs workshop verzorgen met een aantal winnende wijnen van het Perswijn Wijnconcours ‘Voorjaar & Zomer’, in combinatie met spijs. Ook staat er voor beide dagen een begeleide proeverij over Bordeaux door sommelier Edwin Raben op het programma. Het definitieve programma zal eind maart bekend gemaakt worden.Houdt deze pagina in de gaten voor updates van het programma en de lijst met deelnemers.

Bent u importeur en geïnteresseerd in deelname aan deze proeverij?

Neem dan contact op met Petri Houweling via petri@wijnpers.nl, of bel 0654653803.

Perswijn Voorjaarsproeverij

Hotel Casa400, Amsterdam

Zondag 25 mei 2014 – consument (12:00-17:30 uur)

Maandag 26 mei 2014 – professional (11:00-17:30 uur)

Reageer op dit item

nl Nederlands