Amsterdamse heisa - Perswijn
Andermans woorden

Amsterdamse heisa

Dat die omslag [van restaurateur Ron Blaauw] een succes is, is evident. Maar kritiek kwam er ook. Jan van Lissum, directeur van GaultMillau […], suggereerde dat Blaauw het roer wel om móést gooien, omdat hij het anders financieel niet meer zou redden….

Wat vindt u daarvan?

Blaauw haalt zijn schouders op. ‘Eerlijk antwoord? Ik vind van Jan van Lissum met dat gidsje van hem de grootste flapdrol die er rondloopt. Ga maar na: hoe kunnen we zakken in punten als we een gloednieuwe zaak zijn begonnen? Flikker toch op. Hij moest eens weten hoeveel risico ik met deze beslissing genomen heb.'[…]‘Onterechte kritiek, daar kan ik helemaal niets mee. Neem Iens: op die website zijn wij gewoon aangeschoten wild. Regelmatig staan er dingen op die gewoon niet waar zijn. Laatst hadden we een prachtige langoustine, zo’n hele dikke. Dan lees ik terug: we kregen maar één garnaal. Een garnaal! Kom op zeg, wat moet ik daar mee? Die website is me een doorn in het oog.’

Chef Ron Blaauw van Ron Blaauw Gastrobar is in Folia Magazine niet zo te spreken over zijn critici. Hopelijk getuigt zijn huidige kookstijl van meer finesse dan zijn taalgebruik.

Reageer op dit item