Dill of Lidl - Perswijn
Andermans woorden

Dill of Lidl

In september opende in Stockholm het hippe pop-uprestaurant ‘Dill’, dat een hype werd bij Zweedse foodies. Drie weken lang waren alle tafels bezet. Uiteindelijk bleek het restaurant een reclamestunt voor de supermarktketen Lidl….
Bij ‘Dill’ stonden topchefs in de keuken, het interieur was hip en op de borden lagen culinaire hoogstandjes. Maar het aantrekkelijkste aan het restaurant was de prijs: voor zestig euro kreeg je een negengangenmenu voorgeschoteld.

Uiteindelijk bleek het hippe restaurant een stunt die een Zweeds reclamebureau bedacht voor supermarkt Lidl (‘Dill’ is een anagram van ‘Lidl’). Onder het motto ‘Sometimes you need to change the outside, to get people to discover the inside’ gebruikten de chefs drie weken lang enkel met producten van Lidl, waardoor ze de prijs laag hielden.

 

Reageer op dit item