Begeleide Proeverijen WinterProeverij: Marsala & Médoc - Perswijn
Nieuws

Begeleide Proeverijen WinterProeverij: Marsala & Médoc

Op 27 en 28 oktober zal in Kasteel de Wittenburg te Wassenaar de tweede editie van de Perswijn WinterProeverij plaatsvinden. Op beide dagen kunt u nog meer te weten komen over de wijnen in de verschillende begeleide proeverijen.
De deelnemers zullen op het evenement prachtige winterse wijnen presenteren, en een aantal van deze wijnen zullen, onder leiding van wijnmaker of specialist, nader geproefd worden in besloten sessies. Hieronder een korte toelichting bij twee van deze masterclasses. De eerste zal op de zondag en maandag plaatsvinden, de tweede alleen op de maandag (alleen toegankelijk voor professionals).


De wereld achter Marsala

Iedereen weet dat Marsala een versterkte wijn is van het eiland Sicilië. Je kunt hem gebruiken in de tiramisu, in sauzen of voor de zabaglione. Maar de betere Marsala’s zijn vooral verrukkelijke wijnen om te drinken en het waard om te ontdekken. Achter deze versterkte wijn van Sicilië schuilt een hele wereld aan druivenrassen, kleurschakeringen, kwaliteiten en een solera-systemen. Daarnaast kunnen marsala’s uitstekend ouderen.Giuseppe Barraco van het Marsala-huis Pellegrino leidt u rond in de wereld van de marsala, de geschiedenis, de productie en laat u kennismaken met de verschillende type marsala ’s. Een werkelijke ontdekkingsreis.

Zondag 27 oktober:  14:00-15:00 (Grote Zaal)

Maandag 28 oktober: 11:30-12:30 (Grote Zaal)

door: Giuseppe Barraco – Pellegrino

www.carlopellegrino.comwww.intercaves.nlwww.vosenpartners.nl

Klik hier om kaarten te bestellen voor de Perswijn Winterproeverij en de begeleide proeverijen. Bent u professional en wilt u zich graag aanmelden voor de Perswijn Winterproeverij op maandag en de masterclasses op deze dag? Stuur een mail naar wijnpers@wijnpers.nl

Op reis door de Médoc

De gasten van Perswijn worden op de vakdag (maandag 28 oktober) getrakeerd op twee masterclasses met wijnen uit de Médoc, Saint-Estèphe, Pauillac, Saint-Julien, Listrac-Médox, Moulis en Médoc, Margaux en Haut-Médoc.

De enthousiaste Médoc liefhebbers Jaco van Hensbergen en Edwin Raben nemen u mee op reis door één van de beroemste wijngebieden ter wereld.Maandag 28 oktober 2013

13:00-14:00 & 14:30-15:30 (Kleine Zaal)

door: Jaco van Hensbergen en Edwin Raben

Bent u professional en wilt u zich graag aanmelden voor de Perswijn Winterproeverij op maandag en de masterclasses op deze dag? Stuur een mail naar wijnpers@wijnpers.nl.

Kijk hier voor het volledige programma van de begeleide proeverijen op de Perswijn Winterproeverij (zondag en maandag).

Reageer op dit item