Het Chileense Wijnconcours nadert ontknoping! - Perswijn
Nieuws

Het Chileense Wijnconcours nadert ontknoping!

Het eerste Chileense Wijnconcours van Perswijn nadert zijn ontknoping: alle wijnen zijn geproefd, en de winnaars zijn bepaald! Op maandag 9 september zal Perswijn de winnende wijnen bekendmaken. De presentatie zal plaatsvinden tijdens de 'Chilean Wine Tour', de jaarlijkse overzichtsproeverij van Chileense wijnen op de 'Dranken en Pakket Expo' vakbeurs te Houten.
Ronald de Groot, hoofdredacteur van Perswijn, zal aansluitend op het seminar "The Spirit of Chilean Diversity" de winnaars van het Chileense wijnconcours bekendmaken. Tevens zal het Perswijn Chili Supplement, met daarin alle winnaars en eervolle vermeldingen, bij deze gelegenheid gepresenteerd worden.


Bent u wijnprofessional? Dan kunt u het seminar, de overzichtsproeverij en de bekendmaking van de winnaars van het Chileense Wijnconcours bijwonen!

De 'Chilean Wine Tour' bestaat uit een seminar en een proeverij van Chileens kwaliteitswijnen. Het seminar, waarbij 9 wijnen volgens de nieuwe classificatie worden gepresenteerd, zal worden gegeven door dhr. Rafael Urrejola, Hoofd Wijnmaker bij Viña Undurraga en dhr. Lars Daniëls MV, wijnjournalist.

Andere prominente wijnmakers, zoals Brett Jackson, wijnmaker bij Viña Valdivieso, zullen ook aanwezig zijn. Tijdens de hierop volgende proeverij zullen meer dan 200 wijnen van meer dan 20 wijnhuizen te proeven zijn, waaronder ook de winnende wijnen van het Chileense Wijnconcours.

Klik hier voor meer informatie over het programma en om u aan te melden (alleen voor professionals). 

Meer Chili

De winnende wijnen zullen op 9 september ook bekendgemaakt worden op deze site, en als Perswijnlezer ontvangt u diezelfde week nog bij Perswijn nummer 6 het speciale Chili Supplement, met alle winnaars, eervolle vermeldingen, en informatie over het wijnland Chili! Tevens zal Ronald de Groot op zondag 27 oktober, tijdens de Perswijn Winterproeverij consumentendag, een begeleide proeverij met Chileense wijnen verzorgen.

Wij verwelkomen u graag op 9 september in Houten, of 27 oktober in Wassenaar!                

Reageer op dit item