Perswijn nummer 4 - Perswijn
Nieuws

Perswijn nummer 4

In dit nummer proeven we Bordeaux 2012, staat wit uit Alto Adige hoog op ons lijstje, kijken we terug op een feestelijke Perswijn Zomerproeverij, en is daar eindelijk het langgehoopte interview met Jan van Lissum!


 

In dit nummer:

 

Bordeaux 2012: duivels weer, mooi jaar

Bordeaux 2012 een mooi jaar? Volgens wetenschappers wel, vanwege de droogte tijdens de zomer. Volgens anderen niet, vanwege het koude, natte voorjaar en de overvloedige regen in september. En de markt? Die wil even geen positieve berichten: er zijn te veel ‘goede’ jaren met (te) dure wijnen geweest in Bordeaux. Perswijn doet verslag.

Alto Adige/Südtirol – bergbeklimmers van grote klasse

Italië is, op een paar uitzonderingen na, niet erg gezegend met grootse witte wijnen. Mooi dus dat Alto Adige/Südtirol, aan de voet van de Alpen, ons de afgelopen decennia verraste met zeer goede witte wijnen. Het geheim is de juiste druif op de juiste plek. Vaak betekent dat: de hoogte in, de berghellingen op.

Jan van Lissum – hét interview

C’est une histoire. Het heeft een paar jaar gekost om Jan van Lissum te strikken voor een interview. Maar zoals de strijdbijl tussen Lafite en Mouton begraven is, is dat ook gebeurd tussen zijn Proefschrift en Perswijn. Ondanks – of dankzij? – de onderlinge verschillen. Een gesprek met de man die in de jaren tachtig de grondslag legde voor de serieuze wijnkritiek in Nederland en nog steeds een fenomeen van de eerste orde is. Met in het glas: water.

Zinderende Zomerproeverij

Meer dan 700 bezoekers, ruim 30 deelnemende importeurs, 18 wijnboeren uit de Languedoc, 9 begeleide proeverijen en een jubileum dat gevierd moest worden: op 26 mei stond het Mövenpick Hotel te Amsterdam in het teken van de zomer en het 25-jarig bestaan van Perswijn. De zaal zinderde en het was een feest. Lees hier meer en bekijk de foto's.

Maar ook…

Abruzzo, Sauvignon Blanc & Loire, Vega Sicilia, de gloeiende glasfabriek, de favoriete druiven van Jancis Robinson, Michel Chapoutier, 4 favoriete wijnrestaurants van GrootSpraak en uiteraard de beste wijn-spijssuggesties, proefnotities, achtergronden en nog veel meer!    

Perswijn nummer 4 ligt nu in de winkel!

Of bestel 'm hier.

    

Reageer op dit item