Cantine di Dolianova, Sibiola Rosato 2011 - Perswijn
Wijn van de week

Cantine di Dolianova, Sibiola Rosato 2011

Sardinië heeft de afgelopen jaren wat extra publiciteit gekregen door bunga-bungafeestjes, maar er gebeuren gelukkig ook serieuze dingen. Zoals wijn maken.
Net als in Spanje worden hier, onder invloed van het warme klimaat, krachtige en volle rosés geproduceerd. Omdat we op zoek waren naar eetrosé, kwam dit type wijn goed uit de bus. Je kunt hem zo naast een pasta of risotto zetten.

Sibiolo IGP ligt aan de zuidkant van het eiland, ten noorden van de hoofdstad Cagliari. De wijngaarden liggen rondom de wijnmakerij van de Cantine di Dolianova, de plaatselijke coöperatie van Sibiola.

De wijnen worden gemaakt van een mix van druiven, zoals montepulciano, barbera, sangiovese en de lokale monica di sardegna.

Hij is gemakkelijk, met pruimen, kersen, rozenbottel, krachtig en smaakvol, met goede zuren en bitters.

Vino & Vetro, € 6,10

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrieven en ontvang uitnodigingen voor wijnproeverijen, wijntips, het laatste wijnnieuws en onze flesaanvraag.

Bij inschrijving ontvangt u gratis het e-book van Lars Daniëls MV over terroir. Meer dan 20.000 wijnliefhebbers en 900 importeurs ontvangen onze nieuwsbrief.

Zijn uw gegevens veranderd? Schrijf u met uw oude e-mailadres opnieuw in en u krijgt de mogelijkheid om uw gegevens aan te passen.

Reageer op dit item

nl Nederlands