Ondertussen in Bordeaux - Perswijn
Achtergrond & Interviews

Ondertussen in Bordeaux

Het was weer zo ver. In verband met Pasen een week later dan gebruikelijk, maar ook dit jaar trok het circus rond de ‘Primeurs’ weer een hoop volk.

Tekst en fotografie: Ronald & Sjoerd de Groot

Minder Aziatische bezoekers, volgens veel boeren. Wellicht hebben zij zich af laten schrikken door de verhalen over de mindere kwaliteit van de jaargang op de proeftafel, 2012. Deze bleek achteraf echter best mee te vallen. Nu de prijzen nog…

Een Amerikaanse collega had er niet veel vertrouwen in. “Ik koop niets dit jaar. Het is niet goed genoeg. En bovendien, ik wacht liever even. Ik koop nu wijnen uit 2004 en 2005 voor prijzen die lager liggen dan de primeurprijzen van toen.” En dat is natuurlijk helemaal waar. Er zijn zelfs bekende châteaux die er over nadenken niet meer mee te doen aan het primeurcircus. Château Latour heeft de daad al bij het woord gevoegd, zij verkopen dit jaar hun wijn niet meer ‘en primeur‘.

Reageer op dit item