Languedoc op de Perswijn Zomerproeverij: begeleide proeverijen II - Perswijn
Nieuws

Languedoc op de Perswijn Zomerproeverij: begeleide proeverijen II

Binnen de thema’s jubileumbubbels, eetrosé, cool rouge en zwoel wit zal Perswijn negen begeleide proeverijen organiseren tijdens de Perswijn Zomerproeverij. Op deze site de komende weken extra aandacht voor deze proeverijen, met deze aflevering: Languedoc.

Tijdens de Perswijn Zomerproeverij ontvangt Perswijn, ter gelegenheid van het jubileum, de crème de la crème van de wijnboeren uit de Languedoc. Hiermee grijpt Perswijn terug naar de begintijd: ons eerste evenement was een grote proeverij van wijnen uit de Rhône. Op dit moment zijn de goede wijnen van de Languedoc even veelbelovend als die uit de Rhône destijds.


Onder leiding van directeur van het Syndicat de L’AOC Languedoc et des Coteaux du Languedoc, Jean-Philippe Granier, zal er een bijzondere proeverij georganiseerd worden op de Zomerproeverij. Onder de titel “Het beste uit Languedoc” zal deze bevlogen verteller een mooie selectie wijnen uit de Languedoc presenteren, inclusief een stukje geschiedenis van de streek.

Het beste uit de Languedoc

De directeur van het Syndicat de L’AOC Languedoc et des Coteaux du Languedoc – Jean-Philippe Granier – zal aan de hand van een selectie bijzondere wijnen van de meegekomen wijnboeren de Languedoc een gezicht geven. Of het nu een eerste kennismaking is met wijnen uit deze streek, of het opnieuw treffen van een oude vriend: deze proeverij mag u niet missen, al is het om de passie van Granier; voormalig apotheker, oenoloog, wetenschappelijk onderzoeker, zoon van wijnboer en een begenadigd performer. In dit filmpje stelt hij zich voor.

15:00-16:00 uur – kleine zaal (REEDS UITVERKOCHT)

NB: deze begeleide proeverij is inmiddels al volledig uitverkocht. De wijnen zijn echter de hele dag te proeven aan tafel bij de wijnboeren uit de Languedoc.

Klik hier om kaarten te kopen voor de Perswijn Zomerproeverij!

Toppers

Naast deze begeleide proeverij, zijn er dus een twintigtal  toppers uit de Languedoc met een selectie van hun wijnen aanwezig op de Perswijn Zomerproeverij, waarmee alle belangrijke streken van de Languedoc op de proeftafel staan: Pic Saint-Loup, La Clape, Saint-Chinian, Faugères, Limoux, enzovoort. Een unieke kans om de wijnen uit de Languedoc beter te leren kennen!

De volgende producenten zullen aanwezig zijn:

Domaine Clos Marie – Pic Saint Loup

Château de Lascaux – Pic Saint Loup

Mas Julien – Terrasses du Larzac

Château Pech-Redon – La Clape

Domaine les Aurelles – Pézenas

Domaine d’Aupilhac – Montpeyroux

Domaine Peyre Rose – Côteaux du Languedoc

Château de la Liquière – Faugères

Domaine de Clovallon – Faugères

Clos de l’Amandaie – Grès de Montpellier

Château Rives-Blanques – Limoux

Ambre Castelmaure – Corbières

Château Ollieux Romanis – Corbières

Domaine des deux Ânes – Corbières

Domaine de l’Oustalet – Minervois

Domaine de la Prose – Saint-Georges d’Orques

Domaine Les Eminades – Saint Chinian

Domaine de la Rectorie – Banyuls sur Mer

Domaine le Roc des Anges – Montner

Lees hier meer informatie over de Perswijn Zomerproeverij, en een overzicht van de deelnemers en andere begeleide proeverijen.

Reageer op dit item