Perswijn Zomerproeverij - Perswijn
Nieuws

Perswijn Zomerproeverij

Op zondag 26 mei zal Perswijn samen met u de zomer én ons 25-jarig jubileum vieren! Dit doen we in het Mövenpick Hotel te Amsterdam, tijdens de Perswijn Zomerproeverij.


Dit zal een groots opgezet evenement worden voor elke wijnliefhebber, met veel diversiteit in het wijnaanbod en genoeg te proeven op het gebied van zowel wijn als spijs.

Jubileumbubbels, eetrosé , cool rouge en zwoel wit . Dat zijn de thema's waarin we zeven begeleide proeverijen, diverse presentaties én jubileumactiviteiten zullen organiseren. Zo zal Lars Daniëls MV een proeverij begeleiden met het thema “Jubileumbubbels: Verrassende, mousserende wijnen”, vinden er twee wijn-spijs proeverijen plaats met de thema’s “Cool Rouge: gekoelde Beaujolais in combinatie met spijs” en “Eetrosé: wat eten we bij een glas rosé?”, onder leiding van een bekende Amsterdamse chef en sommelier, en zal Ronald de Groot, uitgever en hoofdredacteur van Perswijn, in twee kleine, exclusieve proeverijen een aantal wijnen presenteren uit 1988, het geboortejaar van Perswijn. Dat mag u niet missen!

De top uit de Languedoc

Perswijn heeft speciaal in het kader van het jubileum de top van wijnhuizen uit de Languedoc uitgenodigd, onder andere Christophe Bousquet van Château Pech-Redon. Zij presenteren hun eigen wijnen, en nemen daarnaast een wijn mee van een wijnmaker die zij zelf zeer veelbelovend vinden. Ook zal Jean-Philippe Granier, directeur van het Syndicat de L’AOC Languedoc et des Coteaux du Languedoc, een proeverij verzorgen met zeer bijzondere wijnen uit de Languedoc.

Naast deze activiteiten zal er natuurlijk nog genoeg te proeven en ontdekken vallen bij de deelnemers aan het evenement. Houdt voor een overzicht van de standhouders deze pagina in de gaten. Hier vindt u spoedig ook meer informatie over de begeleide proeverijen, de aanvangstijden, en de kaartverkoop.

Kortom: de Perswijn Zomerproeverij is een onmisbaar evenement voor de beginnende wijnkenner, de doorgewinterde liefhebber of de wijnvakman!

Locatie: Mövenpick Hotel, Amsterdam

Datum: Zondag 26 mei 2013

Tijd: 12.00 – 17.30 uur

entreeprijs € 15,-

abonnees betalen € 9,50

Kaartverkoop start binnenkort op deze site!

Reageer op dit item