De laatste jaren investeert Argentinië flink in vernieuwing van de wijnbouw en dat is te merken in de kwaliteit van de wijnen. Zij (sic!) behoort nu tot de top van de wijnproducerende landen wereldwijd.Uitnodiging voor ‘Proef de smaak van Argentinië’.
Misschien ook iets voor u
Wijnbreinbrekers: GFV en GLRV
Grapevine Fanleaf Virus (GFV) en Grapevine Leafroll Virus (GLRV) zijn slechts 2 van de 86 virussen die gevonden zijn in...
Overpeinzingen: Ruzie in de tent
Het is een constatering die tegenwoordig vaker wordt gedaan: polarisatie is overal. Het lijkt er op dat er in het...
Overpeinzingen: Nederlandse wijn: ‘gewoon’ goed
Het is al weer een tijdje geleden dat we voor een diner aanschoven bij De Kas, een fijn restaurant bij...
Wijnbreinbrekers: Wortelstok
De wortelstok is het onderste deel van de druivenplant, waaraan de wortels zitten. De term zou helemaal niet bestaan indien...
Overpeinzingen: Wijn met een (bij)smaakje
Jaren geleden, tijdens een reis door Australië met een groepje collega’s -onder andere Hubrecht Duijker en Harold Hamersma- was het...
Wijnbreinbrekers: Aanzuren
Aanzuren is een correctie van de most of de wijn. Het wordt niet alleen gedaan voor de smaakbalans van de...