Cahors: moderne look én inhoud - Perswijn
Achtergrond & Interviews

Cahors: moderne look én inhoud

Perswijn was recentelijk op werkbezoek in Cahors, het gebied in Zuidwest Frankrijk dat zich tegenwoordig nadrukkelijk wenst te produceren als bakermat en producent van Malbec.

Tekst en fotografie: René van Heusden

Als ‘French Malbec’ en ‘Original Malbec’ wel te verstaan, om zich vooral toch maar te onderscheiden van Argentijnse Malbec. Vanuit marketingtechnisch gezichtspunt een goed initiatief, al heb je bij dit soort acties natuurlijk niet genoeg aan alleen maar cosmetische ingrepen.

Ook aan de wijnen zelf is het nodige gesleuteld. Ze zijn, in navolging van hun Argentijnse tegenhangers, een stuk toegankelijker en ronder geworden. Zie voor details hierover het artikel in Perswijn 2013/1.

Reageer op dit item