Château Le Logis de Sipian, Médoc 2009 - Perswijn
Wijn van de week

Château Le Logis de Sipian, Médoc 2009

De kracht van 2009 is goed af te meten aan dit soort ‘eenvoudige’ wijnen. De algemene rijpheid van de druiven was voor de boeren in de Médoc een regelrechte zegen.
Sterker nog, in dit soort rijpe en droge jaren is men hier op de wat koelere kleigronden zelfs nog meer in het voordeel, omdat het alcoholgehalte hier gelukkig niet gierend uit de klauwen loopt, zoals bijvoorbeeld in Pomerol en Saint-Emilion. Logis de Sipian is een label van Uni-Médoc, een enorme supercoöperatie (vereniging van meerdere coöperaties) in deze streek. Uni-Médoc verenigt liefst 300 wijnboeren, met in totaal 1230 hectare. Daarmee worden ook kleinere producenten in staat gesteld om hun wijn op de markt te brengen, iets waar je in de Bordeaux schaalgrootte voor nodig hebt. In dat opzicht zijn coöperaties een uitkomst. En voor de wijndrinker hebben ze het voordeel dat ze veel waar voor hun geld kunnen bieden.

Dit glas rood heeft een elegante stijl, met duidelijke zuren en tannines, fruit en sap, kersen en pruimen, lekker stevig, dus écht Médoc.

C1000, € 6,19

Reageer op dit item