Champagne: wat drinken ze bij Perswijn graag - Perswijn
Achtergrond & Interviews

Champagne: wat drinken ze bij Perswijn graag

Ik weet het, het is clichématig om zo vlak voor oud & nieuw te komen met een stukje over champagne. En helemaal als er ook nog lijstjes bij komen kijken: heel erg ‘des eindejaars’. Maar gemeenplaatsen zijn er om in ere te worden gehouden; ze geven de mens de nodige houvast.Tekst: Lars Daniëls MV
Voorspelbaarheid is een ondergewaardeerde, zij het geen klassieke, deugd. Dus toch, dit stuk gaat over champagne en de favorieten van de redactieleden van Perswijn.

Want ‘ze van Perswijn’ zijn grote liefhebbers van de beroemdste bubbel ter wereld: le vin mousseux de la région vinicole Champagne, kortweg champagne. Of het nu gaat om strakke Blanc de Blancs, volle champagne van pinot noir uit Bouzy, een met veel pinot meunier uit het westelijk deel van het Marnedal, of een klassieke blend, alles gaat er gretig in! Ook die uit de nog steeds wat onderschatte Aube.

En dan natuurlijk niet bij de oliebollen, maar bij voorkeur bij kraakverse oesters en/of blini’s met kaviaar. Ahum. Zeker de prominente, meer gerijpte redactieleden van Perswijn zijn meer dan alleen liefhebbers; het zijn grote kenners wat mij betreft. En de aangewezen mensen dus om nog even snel een paar aanbevelingen te doen voor oudejaarsavond en nieuwjaarsdag. Of voor wanneer dan ook, want champagne kan altijd.

Reageer op dit item

nl Nederlands