Champagne - Duits wijncriticus imponeert met standaardwerk - Perswijn
Achtergrond & Interviews

Champagne – Duits wijncriticus imponeert met standaardwerk

Duitsers hebben in de 19e eeuw een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van champagne-industrie. Tal van Duitse namen getuigen daar nog van. De Duitsers van nu staan echter niet bekend als grote kenners of consumenten van champagne, althans niet in vergelijking met Belgen of Londenaren.Tekst: René van Heusden
Maar er zijn uitzonderingen, zoals Gerhard Eichelmann. Van zijn hand verscheen een opmerkelijk standaardwerk over wat hij als zijn favoriete wijn beschouwt: Champagne. Het is verplichte lectuur is voor eenieder die echt iets met champagne heeft. Met andere woorden: een aanrader van de eerste orde.

Voor Eichelmann, uitgever van de spraakmakende, jaarlijks verschijnende gids voor Duitse wijnen met zijn naam, is champagne zijn hele leven lang een ware passie geweest. Na er eerder al diverse malen over te hebben gepubliceerd – en zelfs in het Frans vertaald te zijn! – heeft hij nu zijn magnum opus het licht doen zien. Het draagt de simpele titel Champagne en valt in twee hoofddelen uiteen. Het eerste is gewijd aan een beschrijving van wat de streek en de wijn maken tot wat ze zijn, het tweede aan profielen van producenten.

Reageer op dit item