Winnaars bekend Wijn(web)winkelwedstrijd - Perswijn
Nieuws

Winnaars bekend Wijn(web)winkelwedstrijd

Op zondag 21 oktober vond op het prachtige Landgoed de Wittenburg niet alleen een zeer succesvolle eerste dag van de Perswijn Winterproeverij plaats, het was ook de locatie van de spannende ontknoping van de twee wijnwinkelverkiezingen.tekst: Anne van Melick
De tien finalisten van beide competities waren uitgenodigd op Kasteel de Wittenburg om onder het genot van een glas winterse wijn de uitslag te vernemen. Nadat de jury's de (online- en offline-) finalewinkels hebben bezocht, zijn ze na beraad tot de volgende uitslag gekomen:

Winnaar Wijnwinkelwedstrijd 2013:

Sauter Wijnen Maastricht

Nummer twee:

Henri Bloem's Amstelveen

Nummer drie:

Vojacek, Maastricht

Winnaar Wijn(web)winkelwedstrijd 2013:

Monega.nl

Nummer twee:

Wijnadvies.nl

Nummer drie:

Bythegrape.nl

Sauter Wijnen Maastricht mag het komende jaar de titel 'Wijnwinkel van het jaar 2013' dragen en heeft een studiereis naar Zuid-Afrika gewonnen, gesponsord door Wines of South Africa. Monega.nl is de 'Wijnwebwinkel van 2013' en krijgt een advertentiebudjet voor in Perswijn en op Perswijn.nl.

De eerste dag van de Perswijn Winterproeverij op Kasteel de Wittenburg was met ruim 650 bezoekers en uitverkochte masterclasses een groot succes. Naast de bekendmaking van de wijnwinkelwinnaars, werden ook de winnaars van het Spaans Wijnconcours gehuldigd met een oorkonde.

Op de tweede dag van de Winterproeverij, maandag 22 oktober vanaf 11 uur, worden wederom veel bezoekers verwacht, omdat behalve professionals ook consumenten welkom zullen zijn (vanaf 14 uur). Naast het bijwonen van masterclasses (alleen voor professionals) kunt u prachtige winterse wijnen proeven uit bekende en onbekende streken en zullen importeurs, wijnmakers en chefs hun kennis met veel passie en enthousiasme delen.

We heten u tot half zes van harte welkom!

tekst: Anne van Melick

fotografie: Reinder Weijdijk/Perswijn

Reageer op dit item