Winnaars bekend Wijn(web)winkel-wedstrijd - Perswijn
Nieuws

Winnaars bekend Wijn(web)winkel-wedstrijd

Op zondag 21 oktober vond op het prachtige Landgoed de Wittenburg niet alleen een zeer succesvolle eerste dag van de Perswijn Winterproeverij plaats, het was ook de locatie van de spannende ontknoping van de twee wijnwinkelverkiezingen.tekst: Anne van Melick
De tien finalisten van beide competities waren uitgenodigd op Kasteel de Wittenburg om onder het genot van een glas winterse wijn de uitslag te vernemen. Nadat de jury's de (online- en offline-) finalewinkels hebben bezocht, zijn ze na beraad tot de volgende uitslag gekomen:


Winnaar Wijnwinkelwedstrijd 2013:

Sauter Wijnen Maastricht

Nummer twee:

Henri Bloem's Amstelveen

Nummer drie:

Vojacek, Maastricht

Sauter Wijnen Maastricht mag het komende jaar de titel 'Wijnwinkel van het jaar 2013' dragen en heeft een studiereis naar Zuid-Afrika gewonnen, gesponsord door Wines of South Africa.


Winnaar Wijn(web)winkelwedstrijd 2013:

Monega.nl

Nummer twee:

Wijnadvies.nl

Nummer drie:

Bythegrape.nl

Monega.nl is de 'Wijnwebwinkel van 2013' en krijgt een advertentiebudjet voor in Perswijn en op Perswijn.nl. Klik op de foto's onderaan de pagina voor alle prijswinnaars bij de Wijn(web)winkelwedstrijd.

Winterproeverij

De eerste editie van de Perswijn Winterproeverij op Kasteel de Wittenburg was met ruim 650 bezoekers op zondag, 250 bezoekers op maandag en uitverkochte masterclasses op beide dagen een groot succes. Naast de bekendmaking van de wijnwinkelwinnaars, werden ook de winnaars van het Spaans Wijnconcours gehuldigd met een oorkonde, vond de uitreiking plaats van de Wijn ScriptiePrijs en werd bekend gemaakt welke finalewijnen uit Perswijn nummer 6 hadden gewonnen.


Het prachtige najaarsweer op beide dagen deed vermoeden dat het om een Herfstproeverij ging in plaats van een Winterproeverij, maar alsnog werd er veel te proeven aangeboden ter voorbereiding op de koude komende maanden.

Masterclasses

Veel bezoekers hadden zich voorafgaand aan het evenement aangemeld voor het bijwonen van een of meerdere masterclasses, en op de dagen van de proeverij raakten deze nagenoeg allemaal volledig uitverkocht. De wijn/spijs-proeverijen van Jeroen Bronkhorst, De Echoput en 't Schulten Hues vielen erg in de smaak, maar ook de masterclasses van Anne Colombo en Lars Daniëls MV trokken op beide dagen veel belangstellenden.

Passie


Met wijnproducenten uit Spanje, Macedonië, de Loire en de Rhône, en importeurs die wijnen meebrachten uit alle overige windstreken, was het aanbod voor de wijnliefhebber groot, en met veel enthousiasme werd de kennis en passie over deze streken aan de bezoekers overgebracht.

De eerste editie van de Perswijn Winterproeverij is dan ook hét evenement van het najaarsseizoen gebleken en wordt door velen in deze vorm voor herhaling vatbaar geacht. Met een jubileumjaar voor Perswijn in het vooruitzicht – in 2013 bestaat het tijdschrift 25 jaar, heten wij u ook volgend jaar weer welkom op de Perswijn evenementen!

Klik op de foto's hieronder voor een sfeerimpressie van de Perswijn Winterproeverij.

tekst: Anne van Melick

fotografie: Reinder Weidijk/Perswijn

Reageer op dit item