Cape Wine 2012: 10 jaren Raats Family Chenin blanc en Cabernet Franc - Perswijn
Achtergrond & Interviews

Cape Wine 2012: 10 jaren Raats Family Chenin blanc en Cabernet Franc

Als Bruwer Raats met grote passie spreekt -en dat doet hij- over zijn twee liefdes, chenin blanc en cabernet franc, schiet me eerst door het hoofd dat hij in de Loire geboren had moeten worden.Tekst en fotografie: Lars Daniëls MV


Maar na het proeven van 10 jaargangen van zijn Chenin blanc en Cabernet franc, weet ik beter. Raats is helemaal op zijn plek in Stellenbosch, en laat zien dat de twee “Loire-druiven” ook in de westelijke kaapprovincie geweldige wijnen kunnen geven, waarvan de beste, zeker ook die van hem, prachtig kunnen ouderen.

De proeverij vond plaats in Kaapstad, als onderdeel van het kaderprogramma van Cape Wine 2012, de grote showcase van Zuid-Afrikaanse wijnen, die om de twee jaar in het International Convention Center van Kaapstad wordt gehouden. En hij was typerend voor het goede niveau van dat kaderprogramma, dat iedere avond wel een interessante proeverij bood.

Reageer op dit item