Perswijn Winterproeverij Begeleide Proeverijen - II - Perswijn
Nieuws

Perswijn Winterproeverij Begeleide Proeverijen – II

Op 21 en 22 oktober zal in Kasteel de Wittenburg te Wassenaar de eerste editie van de Perswijn Winterproeverij plaatsvinden. Op beide dagen kunt u nog meer te weten komen over de wijnen in de verschillende begeleide proeverijen.
De deelnemers zullen op het evenement prachtige winterse wijnen presenteren, en een aantal van deze wijnen zullen, onder leiding van wijnmaker of specialist, nader geproefd worden in besloten sessies. Hieronder een korte toelichting bij twee van deze masterclasses. Beide begeleide proefsessies worden zowel op zondag voor de wijnliefhebber, als op maandag voor de professional aangeboden.

Loire Cabernet franc: tijdloos elegant


Cabernet franc staat bij het grote publiek bekend als het kleine broertje van cabernet sauvignon, maar het is een druif die wereldwijd bij de betere producenten erg in trek is. En niet voor niets natuurlijk: cabernet franc geeft wijnen met frisheid en elegantie, maar ook genoeg structuur. Het brengt wijnen voort die helemaal binnen de hedendaagse smaak vallen, maar eigenlijk tijdloos zijn.

Voor het summum van fijne Cabernet franc gaan we natuurlijk naar de Loire, naar Touraine en Anjou, met beroemde appellaties als Chinon, Bourgueil, Saint-Nicolas-de-Bourgueil en Saumur-Champigny. In samenwerking met Vins de Loire presenteert Perswijn een eigen selectie Loire Cabernet franc en zullen de belangrijkste aspecten van deze edele druif in de Loire de revue passeren. Spreker is Lars Daniëls MV, Magister Vini en redacteur van Perswijn.

Zondag 21 oktober 2012     – 12:30-13:30 uur

Maandag 22 oktober 2012  – 13:00-14:00 uur (alleen voor professionals)

door: Lars Daniëls MV

Cornas en Colombo: al 25 jaar tegendraadse dynamiek in de kleinste appellation van de Rhône


Anne Colombo leerde haar echtgenoot Jean-Luc kennen op de Universiteit van Montpellier, waar ze beiden de opleiding tot oenoloog volgden. Samen bouwden zij hun wijnhuis in Cornas op. De afgelopen tien jaar was Anne feitelijk de wijnmaker van de Cornas wijnen, waarvan de laatste jaren samen met dochter Laure (zie foto bovenaan).

Cornas is, met 100 ha, de kleinste appellation van de Rhône-vallei. Des te fascinerender is het te ontdekken dat één en dezelfde wijnbouwer-wijnmaker zulke uiteenlopende wijnen weet te maken binnen zo’n klein wijnbouwgebied. Anne Colombo gaat u er alles over vertellen en, beter nog: het verhaal wordt vanzelfsprekend onderbouwd met een interessante proeverij, waarin ondermeer een aantal verschillende oogstjaren van Cornas les Ruchets.

Zondag 21 oktober 2012     – 14:30-15:30 uur

Maandag 22 oktober 2012  – 14:00-15:00 uur (alleen voor professionals)

door: Anne Colombo

Klik hier om kaarten te bestellen voor de Perswijn Winterproeverij en de masterclasses.

Bent u professional en wilt u zich graag aanmelden voor de Perswijn Winterproeverij op maandag en de masterclasses op deze dag? Stuur een mail naar wijnpers@wijnpers.nl.

Lees meer over de verschillende begeleide proeverijen op de Perswijn Winterproeverij.

Reageer op dit item