Nieuw bij By the Grape: Chili Fine Wine selection - Perswijn
Nieuws

Nieuw bij By the Grape: Chili Fine Wine selection

By the Grape heeft nu de schatkamer van de beste Chileense wijnen en wijnhuizen handig in één schap in de winkel en op 1 pagina in de online shop. Top Chileense wijnen die vergelijkbaar zijn met de grote Bordeaux wijnen, behalve dan qua prijs.
Klanten kunnen bij By the Grape terecht voor 'icon wines' van o.a. Santa Rita, Altair, Errazuriz, Los Vascos, Seña, Concha y Toro, Arboleda, Antiyal in de prijsklasse van €8,- tot €140,-. Drinken als een miljonair maar dan voor een fractie van de hoofdprijs!

Wijnparadijs

By the Grape heeft veel met Chileense wijnhuizen gewerkt en z'n hart verloren aan de geweldige prijskwaliteitsverhouding. En Hubrecht Duijker schreef het al (BTG Magazine 2, 2010): “Bordeaux heeft niet meer het monopolie op hoogwaardige, complexe rode wijnen.” Hij ervoer het zelf tijdens een blindproeverij, beschreven in zijn boek De Duizend van Duijker.

In Chili is het bijna vanzelfsprekend om biologische wijnbouw te bedrijven. Door de ideale klimatologische omstandigheden, de begrenzing van Chili door een droge woestijn, de oceaan en het Andesgebergte, wordt het land door wijnkenners het wijnparadijs genoemd. Bekende wijnbedrijven als Robert Mondavi, Torres en Lafite kwamen naar Chili om hier excellente wijnen te maken die toegankelijk zijn voor een breed publiek, zowel qua smaak als qua prijs.

By the Grape heeft zelf z’n hart al jaren geleden verloren aan de top wijnen van Chili en biedt nu de mogelijkheid aan zijn klanten om kennis te maken met de Chili Fine Wine selection. Herkenbaar in 1 schap, herkenbaar op 1 merkenpagina.

Over By the Grape

By the Grape biedt de consument een totaalbeleving rondom wijn. De eerste By the Grape winery is gevestigd in Velp (bij Arnhem) en heeft naast de winkel ook een proeflokaal waarin nauw wordt samengewerkt met o.a. Riedel, Screwpull en Ennomatics. Naast de online & offline shop, het wijnportal met nieuws, informatie, columns, verhalen en filmpjes is er het papieren By the Grape Magazine dat tweemaal per jaar verschijnt en Jancis, een speciaal voor de iPad gemaakt wijn tijdschrift.

Eigenaren Derrick Neleman en Bart van den Brink hebben uitgebreide kennis van de handel in wijn en jarenlange ervaring in de wijnwereld. Zo was Derrick oprichter van importbedrijf Lovian, dat in Nederland biologische en Fairtrade wijnen op de kaart zette. Bart deed zijn uitgebreide wijn- en retailervaring op bij DekaMarkt, C.I.V. Superunie en Coenecoop Wine Traders.

Reageer op dit item

nl Nederlands