Champagne Roederer shop-in-shop bij By the Grape - Perswijn
Nieuws

Champagne Roederer shop-in-shop bij By the Grape

Op 20 september opende het gerenommeerde Champagnemerk Louis Roederer shop-in-shop bij By the Grape, zowel online als offline.
Met Champagne Louis Roederer shop-in-shop kunnen klanten bij By the Grape nu terecht voor een breed en exclusief assortiment top Champagnes, inclusief het hoogste segment en collectors items.Wijnen die niet standaard in het assortiment zitten kunnen worden besteld en thuisbezorgd, of worden afgehaald in de winkel. Het By the Grape team is getraind om klanten optimaal te kunnen informeren over het wijnhuis.

Wijn als totaalbeleving

By the Grape introduceerde onlangs al het Spaanse top wijnmerk Marqués de Riscal shop-in-shop en er zullen nog meer merken volgen. De wijnmerken bepalen zelf welke wijnen zij verkopen. De aanvulling met diverse internationale merken shop-in-shop versterkt het assortiment van exclusief bij By the Grape verkrijgbare wijnen en daarmee ook de totaalbeleving rondom wijn.

Champagne Louis Roederer is o.a. bekend van het merk Cristal Roederer, vernoemd naar de kristallen fles waarin Tsaar Alexander II zijn Champagne Roederer gebotteld wilde hebben, dit om zich te onderscheiden van zijn hovelingen. Uiteraard is de Cristal Roederer verkrijgbaar bij By the Grape.

Over Champagne Louis Roederer

Champagnehuis Roederer bestaat ruim 235 jaar. Bepalend voor de hoge kwaliteit Champagne zijn o.a. de 190 hectare wijngaarden in de Grand Cru en Premier Cru classificatie van de 3 belangrijkste wijngaardgebieden: Montagne de Reims, Vallée de la Marne en Côte des Blancs. De waarde van dit patrimonium wijngaarden kan op €250 miljoen worden geschat.

Bepalend voor de kwaliteit zijn ook de houtgerijpte (reserve) wijnen van het huis, opgeslagen in reusachtige houten vaten die vanwege hun omvang in de ondergrondse kelders ter plekke werden gemonteerd. Deze stille wijnen rijpen hierin vijf jaar lang voordat zij gebruikt worden in de samenstelling van een nieuwe cuvée met een laag alcoholpercentage van 8 % à 12%, een unieke methode in de Champagne productie.

Over By the Grape?

By the Grape biedt de consument een totaalbeleving rondom wijn. De eerste By the Grape winery is gevestigd in Velp (bij Arnhem) en heeft naast de winkel ook een proeflokaal waarin nauw wordt samengewerkt met oa Riedel en Screwpull. Naast de online & offline shop, het wijnportal met nieuws, informatie, columns, verhalen en filmpjes is er het papieren By the Grape Magazine dat tweemaal per jaar verschijnt en Jancis, een speciaal voor de iPad gemaakt wijn tijdschrift.

Eigenaren Derrick Neleman en Bart van den Brink hebben uitgebreide kennis van de handel in wijn en jarenlange ervaring in de wijnwereld. Zo was Derrick oprichter van importbedrijf Lovian, dat in Nederland biologische en Fairtrade wijnen op de kaart zette. Bart deed zijn uitgebreide wijn- en retailervaring op bij DekaMarkt, C.I.V. Superunie en Coenecoop Wine Traders.

Reageer op dit item