Perswijn Winterproeverij Begeleide Proeverijen - Perswijn
Nieuws

Perswijn Winterproeverij Begeleide Proeverijen

Op 21 en 22 oktober zal in Kasteel de Wittenburg te Wassenaar de eerste editie van de Perswijn Winterproeverij plaatsvinden. Op beide dagen kunt u nog meer te weten komen over de wijnen in de verschillende begeleide proeverijen.
De deelnemers zullen op het evenement prachtige winterse wijnen presenteren, en een aantal van deze wijnen zullen, onder leiding van wijnmaker of specialist, nader geproefd worden in besloten sessies. Hieronder een korte toelichting bij twee van deze masterclasses. De eerste zal op de zondag plaatsvinden, de tweede op de maandag (alleen toegankelijk voor professionals).

New World Shiraz from Old Terroir

Een vergelijking van verschillende terroir eigenschappen van 8 top shirazes uit Zuid-Afrika.


Tijdens deze masterclass wordt top-Shiraz geproefd van verschillende terroirs. De masterclass wordt gegeven door Edmund Terblanche, voorzitter van Shiraz SA, een vereniging van 123 Shiraz-producenten in Zuid-Afrika. Edmund Terblanche is hoofd-wijnmaker van La Motte Private Cellar, waar hij zich voornamelijk bezighoudt met de veelvuldig bekroonde Shiraz van dit huis. Om nog meer over Shiraz te leren, heeft hij een seizoen in de Rhône gewerkt, een streek die hij nog regelmatig bezoekt. Als Shiraz-expert (International Wine Challenge : Trofee voor Best SA Shiraz en Best SA Red Wine (2007), 16 gouden medailles voor Shiraz bij internationale wijn competities sinds 2003 en 5 sterren in de 2012 Platter’s Guide) heeft Terblanche zitting in de jury van Veritas, de belangrijkste wijnwedstrijd van Zuid-Afrika. Dankzij deze uitmuntende staat van dienst is Terblanche de aangewezen persoon om kennis over Shiraz over te dragen.

Zondag 21 oktober 2012

14:30 – 15:30 uur

door: Edmund Terblanche, Zuid-Afrika

Klik hier om kaarten te bestellen voor de Perswijn Winterproeverij en de masterclasses.

De Ortsweine van de VDP – de boeiende typiciteit van bekende Duitse wijndorpen

(alleen toegankelijk voor professionals)

Bijgeleide proeverij van een selectie van de mooiste dorpswijnen van de VDP-producenten, met uitleg over wat herkomsttypiciteit is, en hoe belangrijk het is deze te beschermen. Tevens zal tijdens deze masterclass de presentatie plaatsvinden van het nieuwe classificatiemodel van de VDP, met 4 kwaliteitsniveaus.


Binnen de kwaliteitspiramide van de VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter) is het tweede niveau, day van de Ortsweine, het minst bekend. Velen kopen vooral de goede Gutsweine en alle aandacht lijkt uit te gaan naar de Grosse Gewächse. Terwijl juist in de klasse net onder de Grosse Gewächse zoveel moois en karaktervols is te vinden, voor erg goede prijzen. Vandaar dat Lars Daniëls MV van Perswijn een selectie heeft gemaakt van de mooiste dorpswijnen van Duitsland en u op die manier de typiciteit van bekende Duitse wijndorpen wil laten ervaren. De proeverij wordt van context voorzien met bondige uitleg over dorpen, druivenrassen, maar ook over herkomsttypiciteit, en over het belang van bescherming daarvan. Met medewerking van gerenommeerde importeurs en de VDP.

Maandag 22 oktober 2012

13:00 – 14:00 uur

door: Lars Daniëls MV

Bent u professional en wilt u zich graag aanmelden voor de Perswijn Winterproeverij op maandag en de masterclasses op deze dag? Stuur een mail naar wijnpers@wijnpers.nl.

NB: Wegens grote belangstelling zal er op zondag 21 oktober een tweede workshop van Jeroen Bronkhorst ('Wijn en Spijs: Winter&Rood', i.s.m. chef Jan Willem Rietveld van Kasteel de Wittenburg) gegeven worden, van 16:00 uur tot 17:00 uur. U kunt zich nu hiervoor aanmelden!

Reageer op dit item